Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kennis uit veredelingsonderzoek beter naar praktijk gebracht

Om de benutting van onderzoeksresultaten beter door te laten dringen tot in de haarvaten van de land- en tuinbouw en voedingssector hebben de Topsectoren T&U en Agri & Food samen met het ministerie van LNV en Wageningen Research de regeling ‘Kennis op Maat’ geïntroduceerd. Deze regeling biedt ruimte om bestaande kennis uit onderzoek gericht te ontsluiten en te verspreiden zodat de ondernemers op het terrein van landbouw, water en voedsel er zelf mee aan de slag kunnen gaan.

En met succes, zo deelt de Topsector T&U nu in een nieuwsbrief. Sinds de start van de regeling zijn 42 projecten gestart binnen het werkveld landbouw, water, voedsel gestart. Met deze projecten krijgen mkb’ers, tuinders en agrariërs zicht op hun eigen kansen om bij te dragen aan een duurzame en gezonde samenleving.

Tien voorbeelden van deze projecten zijn gebundeld in een digitaal magazine. De artikelen gaan onder andere in op het aanscherpen van ondernemersvaardigheden voor bloembollentelers, kennis verspreiden over ontwikkeling van nieuwe gewassen en veredeling. Over dat laatste onderwerp komt Monique van Vegchel, beleidsadviseur bij Plantum, in het magazine aan het woord samen met Peter Cox van rozenveredelingsbedrijf Pheno Geno Roses. Hij vertelt dat het project hem inzicht heeft gegeven in hoe hij resultaten uit onderzoek ook kan gebruiken in zijn eigen veredeling.

Bekijk het magazine hier. 

Publicatiedatum: