Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dümmen Orange introduceert nieuwe Kalanchoe-serie Calor

De nieuwe Kalanchoe-serie Calor van Dümmen Orange is droogte- en hittebestendig en kent daarnaast nog verschillende andere opvallende eigenschappen. In onderstaande een nadere introductie.

Vier indrukwekkende kleuren
De nieuwe serie omvat vier bijzondere rassen: de karmijnrode 'Kamba', 'Bratan' in een krachtig lichtpaars, de tweekleurige 'Casita' met een roze hart en witte randen en 'Colima' met feloranje bloemen. Alle rassen zijn perfect voor toepassingen buitenshuis en hebben uitstekende tuinprestaties. De planten hebben een gemiddelde groeikracht en vertakken zeer goed. Daardoor presenteren de afzonderlijke bloemen zich als één stralende bol van kleur. Dit wordt versterkt door het formaat van de individuele bloemen. De diameter gaat van 1,7 cm bij 'Kamba' tot 1,9 cm bij 'Bratan'. Niet alleen de consument waardeert dit; ook insecten komen af op de opvallend grote bloemen van deze vetplanten.

Het Spaanse woord 'calor' staat voor warmte en refereert naar een eigenschap die erg belangrijk in het veredelingsproces is geweest. De vier rassen zijn stuk voor stuk warmte- en droogtetolerant en zeer goed voor insecten.

Sterke planten
De Kalanchoe-serie Calor met zijn ongevulde bloemen is veredeld voor de teelt in grote potten. Daarvoor is slechts één stek nodig voor een 15 cm pot. De serie is van nature zeer goed bestand tegen echte meeldauw. Qua groei-eigenschappen en reactietijd wijkt de oranjekleurige 'Colima' iets af van de andere rassen in de serie: dit ras is wat groeikrachtiger en sterker en heeft met in totaal 10 weken iets meer tijd nodig om in bloei te komen ten opzichte van de 8,5 week die geldt voor de andere kleuren.

Ideaal voor binnen en buiten
De hoge resistentie tegen meeldauw is niet alleen een pluspunt voor de teler. Ook de consument heeft daar profijt van. Een verkeerde verzorging zoals te vaak water geven, doet er minder toe. Calor oogt altijd goed, of het nu buiten in de zomer is of binnenshuis het hele jaar door.

Voor meer informatie:
Dümmen Orange
www.dummenorange.com
Publicatiedatum: