Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vrijwilligers Groei & Bloei in het zonnetje gezet

Naast de talloze prachtige bloemen, planten en creaties, waren het ook de vrijwilligers van Groei & Bloei die de Floriade 2022 opfleurden. Hun inzet en enthousiasme bleef dan ook niet onopgemerkt. Standhouders Ronald van Schie (Air so Pure) en Frank Timmerman (Floriate) waren zo onder de indruk van de goede zorgen waarmee de vrijwilligers hun planten verzorgden, dat ze besloten iets terug te doen.

Perfect visitekaartje
Wie de Floriade heeft bezocht, heeft ze ongetwijfeld zien lopen en misschien wel gesproken: De in felgroene polo’s uitgedoste vrijwilligers van Groei & Bloei. Ze ontfermden zich niet alleen over de planten en bloemen van de expositie. Ook deelden ze hun kennis en enthousiasme met bezoekers. Maar liefst een honderdtal vrijwilligers uit alle lokale Groei & Bloei-afdelingen van het land, waren met hun passie voor groen het perfecte visitekaartje voor de sector.

Meerwaarde
Het viel Ronald van Schie en Frank Timmerman op dat het enthousiaste en de inzet van de vrijwilligers zoveel meerwaarde voor bezoekers en standhouders met zich meebracht. De twee stelden zelf een collectie planten tentoon van kwekersvereniging Air so Pure en ondervonden deze meerwaarde aan den lijve. Van Schie: “Onze luchtzuiverende planten waren in zulke goede handen bij de vrijwilligers. Toen Frank voorstelde om hen in het zonnetje te zetten, leek dat me niet meer dan logisch.”

Vrijwilligers bedanken
Timmerman: “Ik raakte gedurende de Floriade regelmatig aan de praat met vrijwilligers, en werd zo blij van de manier waarop ze hun liefde voor groen inzetten en uitdragen. Wat een goede energie en wat een leuke mensen! Ik had zelf net Globee, een product om planten veelzijdig mee te arrangeren, op de markt gezet. Air so Pure heeft prachtige planten en samen kwamen we op het idee om de vrijwilligers te bedanken door ze, naast welgemeende complimenten, een Globee met plant cadeau te geven.”

En zo geschiedde…
Bij de afsluitende conferentie van Groei & Bloei tijdens het laatste weekend van de Floriade, werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet en namen ze de Globee en plant in ontvangst. Volgens Timmerman was het persoonlijk aanbieden en spreken met de vrijwilligers ook weer een cadeautje voor hem: “Wat we geven, krijgen we terug: het was geweldig om de vrijwilligers te zien stralen en weer werkte hun enthousiasme aanstekelijk. Dit is precies de energie die we nodig hebben om huiskamers, tuinen en de wereld groener, gezonder en mooier te maken!”

bron: Air so Pure

Publicatiedatum: