Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frans brandstoftekort iets teruggebracht; regering wil stakers opnieuw tot werk te dwingen

Brandstofvoorraden in Frankrijk zijn vandaag weer iets aangevuld, inclusief in de regio van Parijs. En dat komt als een verrassing. Eerder nog besloot brandstofvakbond CGT, die al wekenlang stakingen in raffinaderijen organiseert, de stakingen tot volgende week door te trekken. Dat schrijft Bloomberg, zo meldt BNR.

Vrijdag wees de CGT nog een aanbod van 7 procent loonsverhoging van TotalEnergies af. Eerder eiste de vakbond nog een verhoging van 10 procent. Die beslissing kan op weinig steun rekenen, omdat twee andere vakbonden, die het merendeel van de stakers vertegenwoordigen, wél akkoord gingen met het voorstel. TotalEnergies roept nu dan ook op om alle stakingen op te schorten.

Nieuwsblad Transport schrijft dat de Franse premier Elisabeth Borne heeft gewaarschuwd dat de regering opnieuw gebruik zal maken van haar bevoegdheden om stakende werknemers in de olie-industrie te dwingen aan het werk te gaan als de brandstofcrisis in het land aanhoudt.

Publicatiedatum: