Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Crisisupdate: Gasprijs korte termijn vanochtend verder gezakt

De gasprijs voor de korte termijn blijft zakken. Relatief warm weer voor de tijd van het jaar helpt ook om de stookkosten nog binnen de perken te houden. Voor de langere termijn zakt de gasprijs lang niet zo hard. In deze crisisupdate zetten we e.e.a. weer op een rijtje.


Vanochtend rond 11.00 uur lag de TTF-gasprijs voor november op 133 euro per megawattuur. Bekijk hier de actuele cijfers. Voor 'winter 2023' sloot de gasprijs vrijdag af net boven de 150 euro per megawattuur.

Dat in Europa nog altijd gepraat wordt over een gasprijsplafond is ook Rusland niet ontgaan. Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom heeft in de persoon van directeur Aleksej Miller laten weten dat als de Europese Commissie besluit tot zo'n prijsplafond voor Russisch gas, Rusland de gaskraan dichtdraait. De NOS schrijft erover in een liveblog

Vrijdag werd een steunpakket voor Nederlandse mkb-bedrijven bekend (waarover elders op dit kanaal meer). Eerder werd al steun toegezegd aan Nederlandse consumenten. President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) is bezorgd over de gevolgen van de steun voor huishoudens, schrijft de NOS. Steunmaatregelen kunnen volgens hem de al hoge inflatie nog verder aanjagen. 

De AVBS, de beroepsvereniging voor de Vlaamse sierteelt en groenvoorziening, staat stil bij Vlaamse energiemaatregelen. Het Vlaamse maatregelenpakket voor bedrijven dat minister-president Jan Jambon eind september formuleerde bestaat uit een tweeluik: enerzijds gaat het om leningen en waarborgen, anderzijds wordt er ingezet op premies en subsidies. Lees hier meer.