Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afschalen productie en aarzelende houding kopers heeft weerslag op kwartaalcijfers Veiling Rhein-Maas

Door de huidige mondiale ontwikkelingen was de algemene marktsituatie in het derde kwartaal van 2022 niet gemakkelijk. In verband met de onzekere ontwikkeling rond de energiekosten hebben verschillende aanvoerders de productie van energie-intensieve producten voor dit winterseizoen reeds opgeschort en enkele potplantenbedrijven hebben hun gehele bedrijfsvoering al beëindigd. Aan klantenzijde is een lichte terughoudendheid om in te kopen merkbaar, omdat ook bij hen onzekerheid heerst. Al deze ontwikkelingen hebben ook hun weerslag op de marktplaats in Straelen-Herongen. Veiling Rhein-Maas sloot het 3e kwartaal af met een productomzet van 323 miljoen euro en ligt daarmee op koers voor 2022, maar onder het niveau van vorig jaar.

"We bevinden ons momenteel allemaal in een onzekere situatie, omdat nog niet duidelijk is wat ons precies te wachten staat, zoals bijvoorbeeld ook hoe sterk de energiekosten daadwerkelijk stijgen. We zijn ervan overtuigd dat we deze huidige uitdagingen samen met onze partners en medewerkers met succes kunnen blijven aangaan", verklaren Günther Esser en Cees Hoekstra, directeuren van Veiling Rhein-Maas.

Ontwikkelingen bij snijbloemen en potplanten
De marktsituatie voor snijbloemen werd in juli bepaald door twee weken van zeer hoge temperaturen en droogte, die de beschikbare aantallen aan `Freiland´-producten beïnvloedden. Augustus en september waren voor de snijbloemen bij alle verkoopkanalen wel weer positief met goede productomzetten. Over het geheel genomen was de vraag gedurende de gehele periode bevredigend en zelfs tijdens de zomervakantie gelukkig stabiel. Bij de potplanten was op de veiling in september een terughoudende vraag van klanten naar outdoor producten merkbaar - Klokservice daarentegen noteerde een bevredigende productomzet bij de tuinplanten. Over het geheel genomen was het prijsniveau lager dan in de twee voorgaande jaren, maar nog steeds op schema voor 2022.

bron & foto: Veiling Rhein-Maas 

Publicatiedatum: