Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beekenkamp Plants investeert in zonnepanelen

Beekenkamp Plants heeft 387 zonnepanelen op het dak van het nieuwe R&D Center geplaatst. Door de panelen, die 132 KWH kunnen opwekken, kan Beekenkamp Plants voorzien in het grootste gedeelte van het elektriciteitsgebruik van het bedrijf.

Erik van Velden (Projectbegeleider Technische Dienst) en Marc Driessen (Directeur Beekenkamp Plants Ornamentals)

De installatie van zonnepanelen was al voorzien bij de bouw, lang voordat sprake was van de huidige energiecrisis. Erik van Velden, Projectbegeleider Technische Dienst: “Al tijdens de ontwerpfase van het Research & Development Center is er rekening gehouden met de toekomstige installatie van zonnepanelen. Zo berekende Royal Brinkman, installateur en tevens ontwerper van het Research & Development Center, het extra gewicht van de zonnepanelen al vóór de constructie van het gebouw. Daarnaast was de hoofdschakelkast al uitgerust met PV-groepen, die ervoor zorgen dat de zonne-energie op de juiste manier verdeeld wordt.”

De installatie van de 387 zonnepanelen is weer een mooie stap richting een duurzame, energie neutrale toekomst. De volgende stap is het aansluiten op het lokale aardwarmteproject.

Voor meer informatie:
Beekenkamp Plants
www.beekenkamp.nl

Publicatiedatum: