Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bezoek uit 51 landen

Recordaantal bezoekers op achtste editie Seed meets Technology

Seed meets Technology blikt terug op de achtste editie waarin er een bezoekersrecord is gevestigd. Er kwamen rond de 1500 bezoekers op de zaadtechniekbeurs bij Vertify in Zwaagdijk af. 

Dit jaar zag de organisatie geïnteresseerden uit andere werelddelen dan Europa terug, net als voor coronatijd. Maar liefst 51 verschillende nationaliteiten wisten de weg naar Zwaagdijk te vinden. 

Nationale en internationale, vertrouwde en nieuwe bedrijven waren aanwezig met een stand of trading table. Opvallend was volgens de organisatie het aandeel internationale bedrijven op de beurs dat een stijgende lijn laat zien.

Het programma met lezingen en symposiums was dit jaar overvol. Diverse bedrijven boden lezingen aan waarin inhoudelijk werd ingegaan op producten en diensten. Hiernaast verzorgde Corvus drones een demonstratie waarin met een drone door de kas werd gevlogen en onderwijl teeltinformatie wordt verzameld.

Tijdens Seed meets Technology stonden er tevens drie symposia op de agenda. Hierbij komen er 3 bedrijven aan bod die elkaar aanvullen op een actueel en objectief onderwerp.

Op dinsdag kon het symposium ‘Seeds go digital’ worden bezocht waarbij sprekers van de Universiteit Wageningen, SeQso (fabrikant van sorterings- en analysemachines) en Videometer (leverancier van visueel analyse machines) presentaties gaven hoe zaad met diverse Artificial Intelligence (AI) technieken onderzocht wordt.

Op woensdag werd het symposium ‘Drones; the new human eyes in horticulture’ georganiseerd waarin onderzoeksbureau Vito België, drones leverancier Corvus Drones en plantkwekerij Gitzels spraken over de rol die drones spelen in de agrarische sector.

Het derde en laatste symposium werd ingevuld met het thema ‘Seed treatments and treated seeds: futureproof’. De nieuwe regelgevingen en wetten zorgen voor een hoop uitdagingen in de zaadwereld. Euroseeds, Plantum en Artemis gaven een toelichting en update hierop.

Zaadbedrijven
Het demonstratieveld van Takii Europe lag naast het restaurant. Zo had men vanuit het restaurant een prachtig uitzicht op de velden met tientallen gewassen. Het was mogelijk om de velden onder begeleiding te bezoeken.

Aan de overkant van het terrein lag het proefveld van Sakata. Sakata heeft een brede range in pompoenen van flespompoenen tot kabocha, halloween, spaghetti en Hokkaido pompoenen. Tevens was er een nieuwe magnetron pompoen, een echte delicatesse. De verschillende pompoenen konden in een aantal gerechten worden geproefd.


Johan Kos van gastheer Vertify en Dimmie Vervorst-Haakman van Syngenta. Johan liet weten het leuk te vinden dat de beurs ook een soort reünie is voor ‘oude strijders uit het vak’. In het verslag van gisteren refereerden we daar al aan. Bekijk hier onze fotoreportage terug. 

Editie 2023
De volgende editie vindt plaats van 26 tot en met 28 september 2023. Aanmelden voor een stand, trading table of demonstratieveld kan via info@seedmeetstechnology.com 

Bron: Vertify 

Publicatiedatum: