Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlanders verkennen de markt op Canadian Greenhouse Conference

Tholen - Woensdag 5 en donderdag 6 oktober is in Niagara Falls de Canadian Greenhouse Conference gehouden. Zo'n tweehonderd standhouders presenteerden er hun producten én nog veel meer bedrijven hadden mensen afgevaardigd om een rondje beurs te lopen, telers in de regio te bezoeken en de markt te verkennen. Tijdens de beurs, eigenlijk een conferentie, werd ook een uitgebreid sprekersprogramma georganiseerd.

Op de beurs ging het, net als hier eigenlijk, veel over de uitdagingen waar de glastuinbouwsector zich voor gesteld ziet. De kosten lopen alsmaar op en dat maakt telen dan wel een nieuwe kas bouwen moeilijker. Het viel de lokale partijen op dat er dit jaar (weer) meer Nederlanders naar de beurs waren gekomen.

Bekijk alle foto's hier. 

Even verderop, in Leamington, waar heel veel grote kassen bij elkaar op een zakdoek liggen, hoor je volgens sommige Canadezen zelfs bijna uitsluitend Nederlands als je er een hotel of restaurant binnenloopt. Misschien een tikje overdreven, maar het is een feit dat er gezocht wordt naar nieuwe kansen op de wereldmarkt.

Die kansen liggen er zeker in Canada, waar de energiekosten niet zo hoog oplopen als in Europa, maar verwacht er geen gouden bergen. Met een schuin oog houdt men in Canada de ontwikkelingen in Europa in de gaten. De verwachting is dat de gevolgen van de crisis in de glastuinbouw ook voelbaar gaan zijn op de lokale, Canadese en nabijgelegen Noord-Amerikaanse markt. Zo kan de concurrentie onder bouwpartijen nog weleens verder toenemen en daarmee zouden de prijzen onder druk kunnen komen te staan. De tijd dat er naar kostprijs maar weinig gekeken werd op de groeiende Canadese markt is wel voorbij volgens velen.

Neemt niet weg dat er nog altijd genoeg partijen met flink wat geld op de bankrekening klaar staan om te investeren in mooie tuinbouwtechniek. Op de beurs was daar het nodige van te zien, al was het vooral een beurs om contacten aan te halen, al dan niet onder het genot van een biertje.

Bekijk hier de fotoreportage.