Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floriade Almere gesloten

Afgelopen zondag kon men voor de laatste keer de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022, dat als thema Growing Green Cities had meegekregen, bezoeken. In totaal deden dat ruim 685.000 mensen. Veel, maar bij lange na niet de 2 miljoen die nodig waren om de kosten eruit te halen. Gemeente Almere zou, zo weet BNR, een min van in totaal 46,6 miljoen euro schrijven.

De tegenvallende opkomst schrijft de organisatie zelf toe aan lockdowns ervoor, die zouden maken dat mensen aan andere bezigheden prioriteit gaven, en ook de hoge inflatie.

Floriade in cijfers
Meer dan 1.000 verschillende optredens in vele variaties zijn verzorgd op de verschillende podia. In de hypermoderne kas, The Green House, toonde de tuinbouwsector innovaties. Zo was er aandacht voor duurzame en circulaire teelt met toepassing van vertical farming en het gebruik van drones. Tijdens de 37 productcompetities streden kwekers wekelijks om de mooiste producten. In meer dan 1500 professionele evenementen werden duizenden professionals geïnspireerd om kennis uit te wisselen voor het verwezenlijken van aantrekkelijke, veilige en gezonde steden. Via de Floriade Academy hebben meer dan 1.750 studenten mee kunnen lopen in allerlei projecten van Floriade. In de Floriade participeerden 32 landen en 40 nationale deelnemers.

Publicatiedatum: