Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steenks Service viert 30-jarig bestaan van Reisopack

Afgelopen week vierde Reisopack haar 30-jarig bestaan. Steenks Service was op bezoek bij de Spaanse fabriek om stil te staan bij deze mijlpaal. In deze 30 jaar werkt Steenks Service al jaren intensief samen met de omsnoeringsmachines van Reisopack.

De geschiedenis van het omsnoeren
De introductie van omsnoeringsmachines vond plaats in het begin van de jaren 2000. Groentekwekers maakten de dozen met producten op de pallet vast met een simpel touwtje. Echter viel er regelmatig een pallet om en dat was niet gewenst. Gezien de schaalvergroting in de sector moest een tuinder steeds meer pallets transporteren en dus vielen er ook meer pallets om. Om dat probleem op te lossen haalde Freek Steenks omsnoeringsmachines vanuit Spanje naar Nederland. Deze omsnoeringsmachines maakten de dozen vast met omsnoeringsband in plaats van een touwtje. Dit omsnoeringsband is een stuk sterker dan een touwtje, met als gevolg dat er veel minder pallets omvielen. De samenwerking tussen Steenks Service en Reisopack begon klein en is uitgegroeid tot een intensieve samenwerking waarbij Steenks Service vandaag de dag een officiële Reisopack dealer is wereldwijd.

Kennis uitwisseling
Steenks Service gaat regelmatig naar de fabriek in Spanje toe. Het doel van zo een bezoek is kennis uitwisseling. Zo worden ervaringen gedeeld, maar ook worden de nieuwste technologieën  voor de omsnoeringsmachines besproken. Alles met als doel om de beste machines te kunnen blijven produceren en leveren. Het werkbezoek van afgelopen week werd afgesloten met een klein feest en samen met alle medewerkers uit de Spaanse fabriek.

Reisopack omsnoeringsmachines
De eerste omsnoeringsmachines waren semi-automatische omsnoeringsmachines die alleen geschikt waren voor het horizontaal omsnoeren van pallets op een vaste plek. Dit is in de loop der jaren erg uitgebreid. Omsnoeringsmachines worden voor meer toepassingen gebruikt dan alleen bij kwekers van groenten. Deze machines zie je terug in allerlei soorten industrieën. De nieuwste trend is dat bloemen en planten exporteurs ook gaan omsnoeren, omdat de vraag naar het verpakken in dozen steeds meer toeneemt. Zo zijn de omsnoeringsmachines van Reisopack beschikbaar in allerlei soorten en maten. Het is mogelijk om nagenoeg alles horizontaal of verticaal omsnoeren. Van dozen tot pallets, van kisten tot planken. De machines worden vandaag de dag vooral in geautomatiseerde verpakkingslijnen geplaatst. Ook zijn er tegenwoordig automatische omsnoeringsmachines die de hoeklatten kunnen plaatsen.

Voor meer informatie:
Steenks Service
Jan van de Laarweg 1
2678 LH De Lier
Tel.: +31(0) 174 510 266
info@steenks-service.nl
www.steenks-service.nl

Publicatiedatum: