Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenniscentrum opent buitenruimte voor onderzoek naar tuinprestaties van planten

Het Post Harvest Kenniscentrum (‘het Kenniscentrum’), dat onderzoek doet naar de kwaliteit en houdbaarheid van bloemen en planten, opende onlangs een nieuwe buitenruimte op het veilingterrein van Naaldwijk. De buitenruimte is aangelegd om onder andere hybride producten - planten die zowel geschikt zijn voor binnen als buiten - te testen op hun geclaimde tuinprestaties.

In de testtuin meet het Kenniscentrum of een plant daadwerkelijk goed gedijt buiten en voldoet aan, bijvoorbeeld, een bloeigarantie van een bepaald aantal dagen. Kwekers of kopers die deze dienst afnemen, ontvangen behalve de testresultaten ook advies over hoe ze de nieuw verkregen inzichten kunnen omzetten in kansen. Bijvoorbeeld als basis voor gesprekken met hun (eind)klanten of voor het maken van keuzes over welke rassen te kweken.

Testopstellingen
Koen Zuijderwijk, teammanager Kenniscentrum: “We zien een toename van het aantal hybride producten op de markt. De consument kan kiezen om de plant binnen of buiten te zetten. Tegelijkertijd krijgen we vragen van kwekers en kopers of de geclaimde tuinprestaties kloppen. Met testopstellingen in onze nieuwe buitenruimte kunnen we dit meetbaar en zichtbaar maken. Hiermee kunnen we een complete transporttest en winkelsimulatie koppelen aan tuinleven prestaties. Vervolgens delen we de inzichten met de kweker en geven we advies over eventuele aanpassingen.”

Uiteraard blijft het Post Harvest Kenniscentrum tevens (binnen) producten testen op vaasleven en consumenten prestaties, dit is misschien wel belangrijker dan ooit, gezien andere manieren van teelt in deze energiecrisis.

Bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: