Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
livegang op 24 november 2022

Royal FloraHolland realiseert eerste volledige klok Landelijk Veilen bloemen

Royal FloraHolland breidt klok C06 met de productgroepen Snijorchidee, Alstroemeria en Strelitzia. Inmiddels is bekend dat deze klok donderdag 24 november live gaat. Met het toevoegen van deze productgroepen wil de veiling een volwaardige en interessante klok voor inkopers creëren, volgens de veilingcoöperatie een wens van veel kwekers om hun producten landelijk te veilen. Het besluit is een op weg naar Landelijk Veilen.

Kwekers van al deze productgroepen kunnen vanaf 24 november nog steeds zelf bepalen of zij hun producten op de Royal FloraHolland locatie in Naaldwijk of Aalsmeer aanvoeren. Ze concentreren het aanbod van Aalsmeer en Naaldwijk, Rijnsburg voorlopig nog niet.

Een nieuwe klok
Veilingmeester Amerik de Best: “Eind november is het dan echt zover, voor het eerst veilen we alle Snijorchidee, Alstroemeria en Strelitzia op de landelijke klok C06. Inmiddels veilen we Snijanthuriums al twee jaar landelijk, daar kijken we tevreden op terug. Het is fantastisch om straks deze vier producten op één klok te kunnen veilen. Dit is een grote stap in het verder concentreren van vraag en aanbod. We kijken er naar uit en zien dit echt als een belangrijke stap naar Landelijk Veilen.”

Nieuw veilschema
De introductie van de landelijke klok C06 betekent ook een nieuw veilschema. De starttijd van de nieuwe klok is 06.00 uur. Het nieuwe veilschema ziet er als volgt uit:

Veilgroep Omschrijving
317 Alstroemeria Novelties
417 Alstroemeria Florinca
117 Alstroemeria vanaf 70 cm+
116 Alstroemeria t/m 65 cm
690 Cymbidium mini
680 Cymbidium grootbloemig
653 Cymbidium geschenkverpakking
161 Anthurium
670 Phalaenopsis
660 Orchidee overig
58 Strelitzia


Gevolgen livegang landelijk klok C06 voor de overige klokken
Door het uitbreiden van Landelijk Veilen Bloemen verdwijnen er ook twee lokale klokken. Dit verlaagt de inkoopdruk bij inkopers en geeft meer overzicht, aldus de veiling.

In Aalsmeer verdwijnt klok A08. De productgroepen die niet meegaan naar de landelijke klok C06, verplaatst Royal FloraHolland naar de lokale klokken. Bekijk het complete veilschema voor Aalsmeer

In Naaldwijk verdwijnt de klok N05. De meeste producten van klok N05 gaan over naar de landelijke klok C06. De producten die niet meegaan, verdeelt Royal FloraHolland over de lokale klokken in Naaldwijk.
Bekijk het complete veilschema voor Naaldwijk
Bekijk het overzicht van de overige lokale klokken

Bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: