Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers pakken prijs mee tijdens afsluitende productcompetitie Floriade Expo 2022

VannoVa Master Growers J & A Flowers uit De Lier, Fers Flowers uit Hillegom en Kwekerij Bergcamp uit De Lier zijn de winnaars van laatste productcompetitie in The Green House op Floriade Expo 2022.

De door Royal FloraHolland georganiseerde competitie op Floriade bestond uit dertien rondes. In totaal deden er 133 inzendingen mee uit Nederland, Japan, Zuid-Afrika en Kenia. Heleen Valstar arrangeerde de bloemen uit de laatste ronde tot een spetterende show, die de komende dagen nog te bewonderen is.

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Albert Haasnoot, secretaris Floriade Adviesraad Bloemen en Planten bij Floriade Expo 2022, reikten tijdens een afsluitende bijeenkomst in The Greenhouse de prijzen aan de prijswinnaars uit. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de vorm van een bij in de kleuren goud, zilver of brons met een daarbij behorend certificaat.

De winnaars

  • De eerste prijs van de productgroep chrysant pluis is uitgereikt aan VannoVa Master Growers J & A Flowers uit De Lier voor Chrysanthemum (indicum Grp) geplozen 'Magnum' met een score van 9.83.
  • De eerste prijs van de productgroep najaarsbloeiende snijbloemen was voor Fers Flowers, uit Hillegom Gladiolus (Large-flowered Grp) 'Sugar Babe' met een score van 9.55.
  • De eerste prijs van de productgroep najaarsbloeiende planten viel ten deel aan Kwekerij Bergcamp uit De Lier voor Cyclamen persicum kleinbloemig Super Serie 'Djix' met een score van 9.80.

De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet.

Chrysanthemum indicum 'Couture' van Arcadia chrysanten uit De Lier, Anigozanthos 'Early Spring' van Imani Flower uit Nairobi, Kenia en Luculia pinceana 'COCO' van Hatsuo Tosaka (TOSAKA ENGEI Co., Ltd) uit Gunma Japan zijn alle met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd. Deze keuring bestond uit dertig inzendingen met de hoogste scores uit de drie gehouden productcompetities.

Floriade Excellence Award 2022
Tijdens deze laatste bijeenkomst is ook de Floriade Excellence Award 2022 uitgereikt. Deze award, beschikbaar gesteld door Stimuflori, was bedoeld voor de meest opvallende productinzending per competitiedag. Hermen de Graaf van Stimuflori overhandigde de award dit keer aan Kwekerij Bergkamp B.V uit De Lier voor hun Cyclamen persicum kleinbloemig Super Serie 'Djix', die ook de hoogste score behaalde bij de productcompetitie najaarsbloeiende planten. In totaal is de Floriade Excellence Award tijdens Floriade Expo 2022 dertienmaal uitgereikt.

Voor wat betreft het winnende product spreekt het juryrapport van een cyclaam met een zeer aparte bloeiwijze – een omgedraaide bloem - die deze winnaar een bijzondere uitstraling geeft. Deze bloemstand is uniek en geeft hiermee de cyclamenteelt een nieuwe boost! 'Djix', nu nog exclusief geteeld, is daarnaast een zeer compacte plant met een houdbaarheid die dubbel zolang is als van regulier geteelde cyclamen. Dit product gaat, gezien de al gewonnen prijzen een mooie toekomst tegemoet!

Bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: