Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Automatisering en controle rode draad tijdens International Propagation Seminar

Vorige week organiseerde Grodan voor de negende keer het International Propagation Seminar. Voor de plantenkwekers uit binnen- en buitenland stonden actuele onderwerpen onder de vlag van automatisering en controle op het programma. Onderwerpen liepen binnen dit thema uiteen van robotisering tijdens het opkweekproces, gebruik van steenwol in de aardbeienteelt tot en met klimaatsturing en diverse lichtsoorten.

Mario Helderman, Grodan, voegt er glimlachend aan toe: "De aanwezigen zijn allemaal op strategisch niveau bezig voor hun organisatie. Ons aanbod sloot daarop aan. We wilden dat het vernieuwend was voor iedereen. De breakoutsessies waren daar een voorbeeld van. Mensen konden kiezen voor hun onderwerp dat het meest bij hun eigen situatie aansloot. Ik denk dat we geslaagd zijn in onze opzet."


Mario Helderman, Grodan 

Kruisbestuiving
Overigens ging de kennisdeling na het officiële gedeelte gewoon door. Naast het volgen van presentaties is netwerken even zo goed belangrijk. En daar was tijd voor. Netwerken is immers ook kennis delen. Eén van de gesprekken ging bijvoorbeeld over het gebruik van kiemcellen in de opkweek. "Dat is niet in alle landen al even gangbaar. Dat zijn interessante onderwerpen om met elkaar over van gedachten te wisselen."

De huidige energiemarkt én wat dat te weeg brengt, was natuurlijk ook een onderwerp tijdens de gesprekken onderling. "Niet alleen in Nederland, maar zeker ook in landen om ons heen is het de vraag hoeveel de plantdata gaan schuiven maar ook hoeveel teeltareaal er leeg blijft liggen." 

Grodan
De eerste dag vond volledig plaats in het Inntel-hotel. Dit ligt aan de Maas en aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam en heeft dus een prachtige uitzicht.

De boottocht door de Rotterdamse haven was eveneens indrukwekkend. Rotterdam behoort tot de grootste havens van de wereld. De grootste vracht- en containerschepen worden daar geladen en gelost.  

De tweede dag werden er een aantal bedrijven bezocht. Mario Helderman vertelt over het bezoek aan Anthura: “Dat bedrijf staat er al best een aantal jaren, maar het blijft indrukwekkend hoe ‘state of the art’ het is. Prachtig! Ik was overigens ook onder de indruk van Beekenkamp Ornamentals. Dat bedrijf is zo professioneel georganiseerd.”

Funnelplug
Vorige week lanceerde Grodan hun Plantop NG2.0 funnel plug. Bij de aftrap van IPS werd dat nog eens dunnetjes over gedaan. Mario: ”Het is een prachtig product. De IPS was een mooie gelegenheid om de aanwezige opkwekers hiervan op de hoogte te brengen. We konden onderstrepen dat de nieuwe plug goede resultaten laat zien én dat het om een iets andere zaai- en teeltregime vraagt. Het zit in de nuances.”

Voor meer informatie:
Grodan
Mario Helderman
+316 2291 6286
Mario.helderman@grodan.com 
www.grodan.nl

Publicatiedatum: