Nationaal Tuinbouwcongres 5 oktober 2022

Op 5 oktober organiseert Greenports Nederland het vierde Nationale Tuinbouwcongres. Het thema van de vierde editie is 'Healthy cities, growing green!' Het programma van de dag is inmiddels bekend. Aanmelden kan nog. 

Maakt de Nederlandse tuinbouwproductie een (internationale) schaalsprong en verlegt zij een deel van haar productie richting de megacities van Europa of zet zij in op snellere verduurzaming? Of moet beide? En heeft de tuinbouw de ruimte en veerkracht om dit te realiseren? Welke bewegingen bepalen het succes van het Nederlandse tuinbouwcluster?

De huidige geopolitieke ontwikkelingen en energiecrisis hebben diepe impact op het tuinbouwcluster. Voedselbeschikbaarheid en zelfvoorziening zijn belangrijker dan ooit. Ondertussen is de druk op de fysieke ruimte in Nederland groot en zijn de grenzen van toelaatbare emissies bereikt. Daarnaast moeten er fundamentele keuzes worden gemaakt over inrichting van productiegebieden, waarbij productiemethodes duurzamer moeten zijn met minder impact op het leefklimaat.

De sprekers en workshops tijdens het Nationaal Tuinbouwcongres nemen deelnemers mee in de uitdagingen waar de sector voor staat.

Programma Nationaal Tuinbouwcongres

Aanmelden
Klik hier om u aan te melden voor het Nationaal Tuinbouwcongres.Het congres wordt gehouden in het congrespaviljoen van de Floriade Expo in Almere.

Toegang en parkeren
Na aanmelding ontvangen inschrijvers enkele dagen voor het Nationaal Tuinbouwcongres een toegangsvoucher en parkeerticket voor de Floriade. De toegangsvoucher hoeft niet uitgeprint te worden. Laten zien op een mobiele telefoon is voldoende. De code van de voucher is uniek.

Bron: Greenports Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven