Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
met ook een kleine kanttekening

Complimenten in de krant voor energieneutrale kas

Hoogeveen Plants heeft dit jaar een nieuwe kas in gebruik genomen. De kas werd onlangs officieel geopend. In het Algemeen Dagblad prijst duurzaamheidsexpert en Urgenda-oprichter Jan Rotmans het Boskoopse boomteeltbedrijf omdat de kas energieneutraal is en helemaal ingericht op de toekomst. 

Lees hier het hele verhaal in de krant. Op LinkedIn werden er wel kanttekeningen bij het verhaal van Rotmans geplaatst. De kas is tip-top in orde en inderdaad met moderne technieken uitgerust, maar de teelt vraagt om weinig energie. Daarmee is de situatie van Hoogeveen Plants niet te vergelijken met andere sierteelttakken. Voor de niet-tuinbouwlezer goed om te realiseren, zo valt in de reacties onder een LinkedIn-bericht van Rotmans te lezen.


De nieuwe kas werd dit voorjaar in gebruik genomen. Foto: Havecon

Vanuit de tuinbouw is men er zich in de energiecrisis extra nadrukkelijk van bewust het complete verhaal te vertellen. Niet elke kas is hetzelfde, wat niet wegneemt dat elke teler die zijn nek uitsteekt om in duurzaamheid te investeren daar terecht de complimenten voor krijgt. 

 

 

Publicatiedatum: