met ook een kleine kanttekening

Complimenten in de krant voor energieneutrale kas

Hoogeveen Plants heeft dit jaar een nieuwe kas in gebruik genomen. De kas werd onlangs officieel geopend. In het Algemeen Dagblad prijst duurzaamheidsexpert en Urgenda-oprichter Jan Rotmans het Boskoopse boomteeltbedrijf omdat de kas energieneutraal is en helemaal ingericht op de toekomst. 

Lees hier het hele verhaal in de krant. Op LinkedIn werden er wel kanttekeningen bij het verhaal van Rotmans geplaatst. De kas is tip-top in orde en inderdaad met moderne technieken uitgerust, maar de teelt vraagt om weinig energie. Daarmee is de situatie van Hoogeveen Plants niet te vergelijken met andere sierteelttakken. Voor de niet-tuinbouwlezer goed om te realiseren, zo valt in de reacties onder een LinkedIn-bericht van Rotmans te lezen.


De nieuwe kas werd dit voorjaar in gebruik genomen. Foto: Havecon

Vanuit de tuinbouw is men er zich in de energiecrisis extra nadrukkelijk van bewust het complete verhaal te vertellen. Niet elke kas is hetzelfde, wat niet wegneemt dat elke teler die zijn nek uitsteekt om in duurzaamheid te investeren daar terecht de complimenten voor krijgt. 

 

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven