Viaroma laat leerlingen kennis maken met de tuinbouw

Tijdens Green Unplugged gaan leerlingen van middelbare scholen op bezoek bij tuinbouwbedrijven bij hen in de buurt. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe divers de tuinbouw is. Voor veel leerlingen is dit een eerste kennismaking met de sector. Tijdens deze vijfde editie doen meerdere bedrijven mee, waaronder Viaroma.

Viaroma is een koel- en preparatiebedrijf. Het bedrijf bewaart bloembollen, vaste planten en boomkwekerijproducten voor derden. Op deze locatie wordt de opplant geregeld voor de bol-op-pot-producten van Roma nova. Dit vindt plaats van augustus tot half januari.

Afgelopen donderdag opende Viaroma de deuren voor 25 leerlingen van het Visser ’t Hooft Lyceum uit Rijnsburg. De leerlingen werden ontvangen door Erik en Brenda Willemse. Hierna volgde een rondleiding en twee workshops. Tijdens de eerste workshop mochten de leerlingen helpen met het planten van de bollen op pot. De tweede workshop werd gegeven door Marco van Dalen en ging over het DNA. Het was een leerzame ochtend voor zowel de leerlingen als de medewerkers van Viaroma.

Voor meer informatie:
Roma nova
www.romanova.nl

Viaroma
www.viaroma.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven