Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Crea-Tech plaatst nieuwe geautomatiseerde lijn bij Gebr. Van Salm

Crea-Tech heeft recent een geautomatiseerde lijn geplaatst bij Gebr. Van Salm voor de sixpacks die het bedrijf verwerkt.

“Er is al vele jaren een goede samenwerking tussen Gebr. Vd Salm en Crea-Tech,” zegt Peter Koot, General Manager van Crea-Tech International. “Door de jaren heen hebben we vaak meegedacht en vele oplossingen mogen leveren om het proces verder te automatiseren. Daarbij hebben we extra aandacht voor de ervaringen op de werkvloer. Daar is immers waar het gebeurt.”

Het project
Dit maal ging het om een geautomatiseerde lijn voor het proces omtrent de sixpacks. De sixpacks, die per drie aan elkaar zitten als een breektray, worden op Deense karren geleverd en moeten voorzien worden van een draagbeugel en hierna losgemaakt worden. Op die manier ontstaan er losse sixpacks met een draagbeugel, waarna de trays weer op een kar worden gezet en uitgeleverd.

“Deze lijn maakt gebruik van een gantry robot om de draagbeugels in de trays te steken [PK2]. Dit gebeurt als de trays nog aan elkaar zitten en zal per negen sixpacks tegelijk gebeuren [PK3] (3 x 3 sixpacks). Op de gantry robot wordt een speciale tool gemaakt die de beugels door middel van vacuüm oppakt waarna ze in de trays worden gestoken. De trays worden gepositioneerd in de machine doormiddel van stoppers. Als het magazijn met beugels leeg is wordt deze automatisch uitgewisseld met het volle magazijn waarna de lege gevuld kan worden. Er zijn dus twee magazijnen waar de machine tussen wisselt.”

“Hierna worden de trays met beugel doorgevoerd naar een machine die de tray los van elkaar knipt. Deze machine maakt gebruik van standaard stekschaar met bewezen kwaliteit, en is makkelijk verkrijgbaar en daardoor voordelig uitwisselbaar.”

“Nadat de trays met beugels verenkeld zijn, worden ze doorgevoerd naar een Crea-Tech karrenlader die het zware werk op moeilijke hoogtes elimineert en snel en geschikt is voor karren met opzet- stukken. Omdat we weten dat karren nooit recht zijn worden de karren van meerder kanten ingeklemd. Vervolgens worden de planten vanaf de invoerband eerst in een bak geschoven. De bak beweegt in de kar zodat de planten niet over de kar platen schuiven. Hierdoor is de machine ook ongevoelig voor beschadigde platen en is het ook mogelijk om losse potten in de kar te laden.”

“Door middel van een aangedreven nok die aangrijpt onder op de kar worden de karren automatisch door gewisseld. Zodra de lege kar in positie is gebracht op de bufferpositie worden de plaathoogtes automatisch ingemeten en de laadhoogtes hierop aangepast.”

Omdat het systeem niet het gehele jaar wordt gebruikt wil de kweker graag dat het gehele systeem verrijdbaar is, weet Peter. “Dit doen we door machines op wielen te zetten of de mogelijkheid te maken om de machine te heffen en hierna er wielen onder te zetten.”

De volgende projecten
Inmiddels is Crea-Tech al weer volop bezig met hun volgende projecten. “Op het moment zijn we samen met ons zuster bedrijf Bosman van Zaal bezig met de realisatie van verschillende indoor farms met meerdere lagen voor bladgroenten. En we zijn ook druk met de voorbereidingen voor twee inhoeslijnen met robot tray vuller voor kruidenplanten voor een klant in Italië.”

Voor meer informatie:
Peter Koot
Crea-Tech
Braziliëlaan 4
1432 DG, Aalsmeer
Tel: +31 (0)172 609 652 
sales@crea-tech.nl 
www.crea-tech.nl 

Gebr. van der Salm B.V.
Kooiweg 15
2771 WJ, Boskoop
Tel: +31 (0)172 766058
verkoop@vdsalm.com 
vdsalm.com

Publicatiedatum: