Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse bloementelers verleggen focus naar cannabisteelt

"Nu we onze snijbloementeelt in het VK stopzetten, hebben we besloten om ons geregistreerde Blooming British merk en de website te verkopen", zegt Ian Matthews, directeur van Matthews Flower Group. Voor hun bloemenactiviteiten zullen ze bij Nederlandse en Britse kwekers inkopen. De reden voor deze verandering is cannabis. "We concentreren ons nu op ons nieuw project: het telen van biologische cannabis en hennep in Portugal. De biologische CBD-olie en het isolaat zullen zowel aan het huidverzorgingsmerk VIVE als aan andere farmaceutische bedrijven worden geleverd."

Het verhaal van Blooming British
De broers Eric en Bill Matthews kochten in 1953 hun eerste kwekerij in Great Wakering, Essex, en richtten Matthews Flower Growers op. De broers begonnen met het telen van gladiool, lathyrus, violier, muurbloem en dahlia. Na een ontmoeting met een Nederlandse teler, breidden de broers het assortiment in 1959 uit met rozen, die voorverpakt werden voor verkoop aan Woolworths en tuincentra. Joan, de vrouw van Eric, had twee bloemenzaken en het bedrijf groeide zo stilaan uit tot een groothandel die bloemenwinkels bevoorraadde in Essex en Oost-Londen.

In die tijd stond de Britse bloemensector voor enkele grote uitdagingen. De Britse snijbloementelers stonden onder druk vanwege de goedkope luchtvrachtimport. De sector, die ooit duizenden mensen in dienst had gehad, lag in puin. Er waren maar een handvol kleine kwekerijen over, want het overgrote deel van de bloemen werd geïmporteerd. De zoon van Eric en Joan, Ian, had een gedurfd plan in gedachten om de Britse snijbloemensector en klassieke rassen weer nieuw leven in te blazen door naast energiecentrales kassen te bouwen om de kosten te minimaliseren en de efficiëntie te verhogen.

Blooming British, de teeltkant van het bedrijf, verkoopt nu zijn geregistreerde handelsmerk en de website www.bloomingbritish.co.uk. Iedereen die geïnteresseerd is of meer informatie wenst, kan contact opnemen met Ian via ian.matthews@matthewsflowergroup.com.

Voor meer informatie:
Blooming British
Ian Matthews
ian.matthews@matthewsflowergroup.com