Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Update voor nutriëntenscanner voor on-site analyse

AgroCares, een wereldwijd ag-tech bedrijf die data-gedreven oplossingen biedt voor nutriëntenanalyse en trinamiX GmbH, een grote leverancier van mobiele spectroscopie, hebben een partnerschap aangekondigd die de hardware van trinamiX integreert met AgroCares nieuwe generatie Nutrient Scanner product.

Startend dit najaar, zal het in Wageningen gevestigd AgroCares het nieuwe product verkopen als een update op de draagbare Nutrient Scanner gelanceerd in 2018. Gebruikmakend van near-infrared (NIR) technologie die connecteert met AgroCares wereldwijde database laat het product klanten de chemische compositie van bodem, voer en blad achterhalen.

AgroCares levert geavanceerde, datagedreven oplossingen om nutriënten en andere belangrijke parameters in bodem, voer en blad binnen enkele minuten ter plaatse te meten. TrinamiX staat bekend om hun technische verbeteringen van mobiele NIR-spectroscopie, waarbij robuuste hardware wordt gecombineerd met flexibele software om de besluitvorming ter plaatse in verschillende industrieën te verbeteren. De bedrijven maken gebruik van hun expertise om het succesvolle productaanbod van AgroCares van nutriëntenanalyse ter plaatse uit te breiden.

"In trinamiX hebben we een betrouwbare partner aan de hardware kant gevonden om onze data-gedreven branchekennis aan te vullen", zegt Henri Hekman, CEO en oprichter van AgroCares. “Deze samenwerking is de volgende mijlpaal voor ons om het uiteindelijke doel van AgroCares te bereiken om het testen van voedingsstoffen toegankelijk en simpel te maken voor de eindgebruikers in verschillende delen van de wereld. Samen met trinamiX kunnen we een nieuwe generatie scanners op de markt brengen, om te voldoen aan de huidige behoeften van de telers.”

“We zijn verheugd om samen te werken met AgroCares om deel uit te maken van het succesverhaal van de Nutrient Scanner. Dit toont aan dat onze toewijding om betrouwbare en schaalbare hardware te bouwen zijn vruchten afwerpt”, zegt Dr. Christian Nitschke, directeur bij trinamiX. “Voor ons zijn partnerschappen essentieel om aan de eisen van de klant te voldoen. Daarom bieden we verschillende integratieniveaus, variërend van hardware tot plug-and-play-oplossingen, waardoor partners waarde kunnen creëren met mobiele NIR-spectroscopie.”

De scanneroplossing van AgroCares is speciaal ontworpen voor realtime gebruik ter plaatse en voorziet klanten van robuuste hardware en software die eenvoudige bediening combineert met sterke prestaties. De voordelen van de setup gebaseerd op de hardware van trinamiX zijn de hoge nauwkeurigheid en consistentie van het resultaat op alle apparaten. In combinatie met een intuïtieve app die wordt ondersteund door AgroCares geavanceerde data-knowhow, levert de scanner betrouwbare resultaten in het veld die waarde toevoegen aan de hele agrarische waardeketen.

Het nieuwste aanbod weerspiegelt de ambitie van AgroCares om haar productportfolio voortdurend uit te breiden en te groeien naar nieuwe markten door toegankelijke en betaalbare oplossingen te bieden die deskundige kennis in handen geven van gebruikers over de hele wereld.

Analyses
Door innovatieve nutriëntenanalyses en gegevensbeheeroplossingen voor bodem, voer en blad te leveren, streeft AgroCares ernaar om telers niet alleen te dienen en te ondersteunen bij het verbeteren van de gewasproductiviteit, duurzame en efficiënte bedrijfsbeheer-praktijken, maar ook om zich aan te passen aan de effecten van klimaatverandering, de gezondheid van de bodem te verbeteren en daarmee het ecologische voetafdruk te verkleinen.

AgroCares gaat de uitdaging aan om traditionele nutriëntenanalyses te transformeren en samen met internationale organisaties ontwikkelt AgroCares nieuwe normen voor sensoranalyse door samen te werken met partners over de hele voedselwaardeketen en door toegang te bieden tot op feiten gebaseerde informatie op telersniveau.

TrinamiX GmbH ontwikkelt geavanceerde biometrische en mobiele NIR-spectroscopie-oplossingen, die worden gebruikt in zowel consumentenelektronica als industriële ontwerpen. De producten van het bedrijf stellen mensen en machines in staat om gegevens beter vast te leggen met als doel de wereld om ons heen te begrijpen. Dit resulteert in verbeterde besluitvorming en sterkere biometrische beveiliging. TrinamiX, gevestigd in het Duitse Ludwigshafen, werd in 2015 opgericht als een dochteronderneming van BASF SE. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 200 mensen in dienst en bezit meer dan 300 patenten en patentaanvragen.

Voor meer informatie: 
AgroCares 
+31642265799
[email protected] 

trinamiX GmbH
Industriestr. 35
67063 Ludwigshafen, Duitsland
[email protected] 

Publicatiedatum: