Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoekert verandert naam en status

Het al 50 jaar bestaande familiebedrijf Boomkwekerij Hoekert in Oldebroek, gespecialiseerd in o.a. allerlei heide-, heester- en coniferensoorten, heeft zijn naam veranderd in Edens Plants & Creations. Die naam ligt dichter bij de ontwikkeling van de laatste jaren. Het in 1972 door Henk Hoekert (1937) gestichte bedrijf groeide steeds meer naar de veredeling en vermeerdering, waarmee Hoekert zelf overigens al rond het jaar 2000 begon onder de naam Eden’s Creations.

Henk Hoekert had eerst een tuincentrum, dat rechtstreeks verkocht aan consumenten. In 1986 is het bedrijf met een nieuw kantoor, gevestigd aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep (gemeente Oldebroek) waar het nu 25 hectare beslaat. De onderneming leverde niet meer aan particulieren, maar uitsluitend via de handelskanalen. Er zijn ongeveer zestig medewerkers in dienst, van wie 25 in deeltijd.

Holding
Veredeling is de laatste jaren een essentiële activiteit geworden. Voor vermeerdering is op basis van een licentieovereenkomst al jaren geleden een samenwerking ontstaan met de Duitse kwekerij Europlant Canders GmbH in Straelen. Ook zijn er vermeerderings-bedrijven in o.a. Duitsland, Polen & Canada. Inmiddels vormt de derde generatie van het familiebedrijf de directie, waaraan ook de aandelen zijn verkocht. Onder een holding werken twee besloten vennootschappen, die zich respectievelijk bezighouden met veredeling en teelt. CEO’s van de twee BV’s zijn gebroeders Henrik (veredeling) en Christiaan Rietberg (kwekerij). Beiden besturen de bedrijven.


Bert Rietberg op de Autumn Fair van Royal FloraHolland woensdag 7 september 2022

Inmiddels zijn rond de honderd nieuwe rassen (Calluna/Erica/Daboecia/Hebe en Chamaecyparis) ontwikkeld. “In de toekomst telen wij alleen producten uit eigen keuken’’, zegt Christiaan Rietberg. Er vond een overdracht van de aandelen naar hem en zijn broer plaats door hun vader (schoonzoon van Henk Hoekert) en oom. De andere van de vier kinderen van Hoekert waren eerder al eerder uitgekocht. Veredelen en kweken van duurzaam geproduceerde bloeiende en groen blijvende sierplanten voor de internationale markt is de missie van Edens Plants & Creations, schreef de directie onlangs aan relaties.

Het bedrijf exporteert zelf en ook via exporthuizen. Het is lid van de veiling Royal FloraHolland.

Voor meer informatie:
Edens Plants & Creations
Zuiderzeestraatweg 410
8091 PB Wezep
0525 - 633121
[email protected]
www.edens-plants.com

Publicatiedatum: