Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Edens Plants & Creations:

"Log & Solve verbetert teeltvoering"

Edens Plants & Creations (voorheen Kwekerij Hoekert) in Wezep maakt sinds een jaar gebruik van Log & Solve om hun teeltprocessen te optimaliseren op basis van data-gebaseerde teeltinzichten. Volgens eigenaar Christiaan Rietberg zijn ze daarin geslaagd.

Verbetering teeltvoering
Rietberg zegt hierover het volgende: “Wij vinden het belangrijk om allereerst alle belangrijke teelthandelingen, metingen, observaties en andere stappen, die voor het gewas worden gezet te registreren in Log & Solve. Dit dient als basis voor het vergelijken van gegevens van voorgaande jaren in de toekomst. Op de lange termijn zal het ons helpen onze strategieën te verbeteren en de teelt te optimaliseren. Omdat we onze producten buiten telen, heeft het weer een grote invloed op de teelt. Daarom moeten we ook onze strategieën - of het nu gaat om bemesting, irrigatie, enz. elk jaar aanpassen. We hopen dat Log & Solve dit gemakkelijker zal maken. De goede gegevensbasis moet ons helpen om de oorzaken van kleine problemen te vinden en gericht te corrigeren.”

Gebruiksvriendelijkheid
“Deze tool is erg gebruiksvriendelijk en dat is cruciaal voor onze werkwijze. We hebben vooraf verschillende opties vergeleken en hebben toen voor Log & Solve gekozen. De mogelijkheid om eenvoudig notities en foto's van mijn telefoon toe te voegen aan de tool was het belangrijkste voordeel voor ons,” aldus een tevreden Rietberg.

Applicaties
Voor Edens Plants & Creations is vooral de informatie over de pH en de EC-waarde relevant. Daarom controleren ze die gegevens regelmatig en noteren die in Log & Solve. Deze data wordt vervolgens bekeken in de grafiekweergave van de teeltpartij om zo te zien wat er gebeurd is - in bijvoorbeeld de afgelopen twee weken - en zo bij te kunnen sturen waar nodig. Daarnaast bekijken ze de lab-analyses regelmatig met de visualisatiegrafieken.

Digitaal dashboard
Log & Solve maakt teeltregistratie en het bijeen brengen van teeltdata gemakkelijk en geeft dit overzichtelijk weer. Verschillende teeltdata komen samen per teeltpartij, waaronder gewasfoto’s, notities en registraties zoals scout-observaties, metingen, teelthandelingen, bemesting en gewasbescherming. Substraat- en wateranalyses worden automatisch ingeladen. Daarnaast kan ook gebruik gemaakt worden van sensoren die bijvoorbeeld meer inzicht geven in de pottemperatuur en potvochtigheid. De takenplanner maakt het gemakkelijk een teeltplanning te samen te stellen en vervolgens op te volgen. De gecombineerde teeltdata kunnen nieuwe inzichten geven in groei of verbeteringen. Op basis hiervan kan de kweker goed onderbouwde teeltbeslissingen nemen, met een hoger rendement als resultaat.


Klik hier voor vergroting.

Geschikt voor iedere kweker
Ruim 130 kwekers in Nederland en België maken al gebruik van Log & Solve. Het dashboard wordt voor iedere kweker op maat ingericht, met meerdere tabbladen voor verschillende teelten. De verdere ontwikkeling van het dashboard hangt mede af van de feedback van de kwekers die er gebruik van maken. Het digitale dashboard Log & Solve is voor iedere kweker beschikbaar. 

Voor meer informatie:
Log & Solve
[email protected]
www.logandsolve.com/nl/

 

Publicatiedatum: