Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aurora Cannabis koopt groente- en sierteeltbedrijf

Aurora Cannabis heeft een controlerend belang verworven in Bevo Agtech, een leverancier van vermeerderde groenten en sierplanten in Noord-Amerika. Gelijktijdig met de afronding van de Bevo-transactie heeft Bevo een overeenkomst gesloten voor de overname van de Aurora Sky-faciliteit van de onderneming in Edmonton, Alberta, via de overname van een van Aurora's volledige dochterondernemingen.

Bevo was voorheen eigendom van Zenabis Global en deze overname vindt plaats vóór de overname van het bedrijf door Hexo. Zenabis Global verkocht de dochteronderneming in 2021 om zijn schuld te verlichten. Het bedrijf werd verkocht in ruil voor het verwijderen van €42,4 mln aan schuld uit de boeken en € 9,9 mln contant geld.

Bevo, opgericht in 1986, exploiteert 25 ha kas in British Columbia, Canada; het wordt geleid door een managementteam met meer dan 85 jaar tuinbouwervaring en levert aan glastelers, akkerbouwbedrijven en groothandelaren.

Bevo heeft in de afgelopen tien jaar een consistente groei in omzet en winst laten zien door procesverbeteringen en uitbreidingen van faciliteiten. Voor de twaalf maanden eindigend op 30 juni 2022 heeft Bevo een omzet bereikt van €38,9 mln en een gecorrigeerde EBITDA van € 8,9 mln (exclusief eenmalige huurinkomsten). Bevo's activiteiten zijn seizoensgebonden en worden gedreven door de cycli in de tuinbouw, met de sterkste financiële periode van januari tot juni.

Voor meer informatie:
Aurora
www.auroramj.com

Publicatiedatum: