Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Logiqs anticipeert op marktontwikkelingen en past strategie aan

Logiqs uit Maasdijk, specialist in logistieke systemen voor tuinbouw en industrie, slaat met een strategische koerswijziging een nieuwe fase in. In plaats van de weg van snelle groei verder te bewandelen kiest het bedrijf heel bewust voor consolidatie, zo legt directeur en eigenaar Gert-Jan van Staalduinen uit. Logiqs baseert de koerswijziging onder meer op te verwachten impact die de hoge energiekosten op de nieuwbouwen uitbreidingsmarkt zal hebben.

Het werkveld van Logiqs bv bestaat uit drie pijlers: mobiele teeltsystemen voor de tuinbouw, Vertical Farming en Magazijnautomatisering. In mobiele teeltsystemen en Vertical Farming heeft het Westlandse bedrijf internationaal een stevige positie opgebouwd. Onder het motto ‘Accelerate access to honest food’ wil Logiqs bv een bijdrage leveren aan een wereld waarin eerlijk wordt omgegaan met milieu, grondstoffen, water en ruimtegebruik. Die focus blijft onverminderd sterk, maar vanwege actuele marktontwikkelingen in de internationale tuinbouwmarkt kiest de onderneming nu voor een gewijzigde strategie.

Van onstuimige groei naar consolidatie
“Mede onder invloed van deze jonge groeimarkt maakte onze organisatie de afgelopen jaren een onstuimige groei door in onder meer research & development. Die fase laten we nu achter ons. We kiezen heel gericht voor consolidatie om later weer gecontroleerd te kunnen groeien”, licht Gert-Jan toe. “We moeten nu even op de rem trappen, om de kwaliteit en service die onze klanten van ons gewend zijn te kunnen blijven leveren.”

De komende maanden wordt de organisatie aangepast aan de nieuwe strategische koers. Teams worden waar nodig voor een klein deel afgeslankt in afstemming met de medewerkers, maar in de kern verandert er niets aan de expertise, service en dienstverlening van Logiqs bv. De logistieke dienstverlener verwacht met de aanpassingen de ontwikkelingen op de internationale tuinbouwmarkt voor te zijn. Toeleveranciers voorzien een verminderde activiteit in de (glas- )tuinbouw van zowel Nederland als de rest van Noordwest-Europa. Verder verwacht Gert-Jan ook in haar belangrijke afzetmarkt Noord-Amerika een afvlakkende groei. “Anderzijds zien we de markt voor magazijnautomatisering onverminderd doorgroeien wat op korte termijn een verschuiving binnen onze orderportefeuille zal betekenen.”

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: