Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantarium|Groen-Direkt dag 1: Telers winnen prijs én nieuwe beursindeling valt in de smaak

Tholen - Woensdagochtend om 7 uur gingen in Hazerswoude Dorp de deuren open voor een nieuwe editie van de sierteeltbeurzen Plantarium en Groen-Direkt. Officieel eigenlijk Plantarium|Groen-Direkt, nadat beide beurzen begin dit jaar lieten weten samen verder te gaan.

De nieuwe indeling als gevolg van de samenwerking, met als doel één compleet evenement te organiseren, lijkt na dag één al geslaagd. Op de beursvloer hoorde onze verslaggever dat het 'veel beter' is dit jaar qua indeling. "Je loopt overal doorheen en ziet automatisch veel meer." 


In de stand van African Roots waren Rien van Hemert en Hans Bentvelsen uiteraard present. Zij presenteren hun brede assortiment van o.a. grassen, heesters, perkgoed en vaste planten. Allemaal opgekweekt op hun kwekerij in Kenia.

De tropische temperaturen weerhielden mensen er niet van de beurshal te bezoeken. Het was druk, én ook 'bloedheet'. Iedereen stond er echter positief in, ondanks de nodige zorgen die er in de markt leven. Niet zozeer direct over de zomerse temperaturen, maar eerder over wat de winter gaat doen én nog meer, wat de energieprijzen gaan doen.


De prijswinnaars. Foto: Green Retail Events

Gelukkig hoefde het gisteren niet alleen daarover te gaan. Er was genoeg moois te zien en daar werden ook prijzen voor uitgereikt. Griffioen Wassenaar uit Boskoop won een prijs met het vaste plantenconcept Wild & Native. Het concept werd verkozen tot 'beste marktintroductie'. Op plek twee in deze categorie kwam Van Son & Koot uit Kaatsheuvel met hun Nature 2 Nature-concept. Derde werd De Jong Plants uit Boskoop met de Miscanthus Eco2Grass.


De winnende Phlox. Foto: Green Retail Events

De Phlox Olympus van Paniculata Group won de KVBC noviteitenprijs. Rijnbeek en Son Perennials uit Boskoop en Compass Plants uit Hillegom dienden de plant in. In totaal werden 46 planten ingediend. Uiteindelijk dongen 38 planten mee, omdat sommige planten, zo zag de jury, door onvoorziene omstandigheden afhaakten. Zeven planten kregen een zilveren medaille, elf een bronzen. Alle prijswinnende planten en kwekers zijn bij de KVBC na te zien. 

In de stand van Teku Pöppelman kwamen Rob Verkoelen en Stam Verwaaij, beiden van Vitelia Agrocultuur, even buurten bij Pieter van Staalduine

Vandaag is de beurshal nog tot 17.00 uur open. De kans om alsnog een rondje te lopen en ook de nodige internationale bezoekers en bekenden te ontmoeten. Onze verslaggever kwam onderweg onder meer Duitsers, Fransen en zelfs Chinezen tegen. 


Pierre Demesmaeker van FotoCCar.eu. Pierre toonde deze beurs naast zijn mobiele fotokarren nu een nieuwe slimme oplossing, een handige maatlat voor de vollegrond teelt. Overal in de grond te steken en verstelbaar. Degene die hij toonde was gelijk al verkocht.

Een grote fotoreportage volgt vrijdag op dit kanaal. 

Voor meer informatie:
Plantarium|Groen-Direkt
www.plantariumgroendirekt.nl