Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Doek en Draad gaat internationaal onder de naam Screens4Seasons

Tholen - Doek en Draad is 10 jaar geleden opgericht door Cees van der Kaaij die later werd vergezeld door zijn zoon Colin. Inmiddels is het Nederlandse bedrijf al een tijd een bekende speler op het gebied van scherminstallaties voor de glastuinbouw en voorziet men jaarlijks minimaal 70 hectare aan schermrenovaties van alle soorten en maten in Nederland en België.

“Onze missie?”, Gerdo Wennekers herhaalt de vraag. ”Scherminstallaties leveren, monteren, renoveren of vervangen tegen een scherpe prijs zonder concessies aan de kwaliteit.”


Complete renovatie van dubbele scherminstallatie bij Van Daalen Orchideeën

Internationale appeal
Gerdo, voorheen werkend als operationeel manager bij Holland Scherming en Holland Gaas, vervult sinds februari 2022 dezelfde rol binnen Doek en Draad en heeft door zijn achtergrond ook veel internationale contacten opgebouwd.

Het avontuur in Amerika begonnen met een klein project rond de tijd Gerdo net bij Doek en Draad kwam werken en daardoor werd de interesse gewekt om eens in Amerika te gaan kijken op beurzen. “Eerst vonden we het met één project iets te weinig maar toen bleek er in een keer interesse te zijn voor scherminstallaties die wij in 2019 hadden gemaakt bij een Nederlandse klant. Dat was een Cavity Screen, of spouwscherm in het Nederlands,” aldus Gerdo.

In mei 2022 hield Peter van Weel samen met andere partijen een lezing in Canada. Hij heeft daar de Cavity Screens ook benoemd waardoor er vanuit Canada ook interesse kwam in de installaties en zo dus ook in Doek en Draad.

Maar hoe positioneer je jezelf op de internationale markt als bedrijf als je eigenlijk voornamelijk georiënteerd bent op de Nederlandse en Belgische markt? Een antwoord werd gevonden in eigen huis.

Spouwscherm

Screens4seasons
Per 1 januari 2020 heeft Doek en Draad Screen4Seasons overgenomen en sindsdien opereert het bedrijf onder één vlag. “Beide ondernemingen werken nu samen op een manier die de kwaliteiten van beide waarborgen en waarbij we elkaar ondersteunen bij inkoop, inprojecten en voor service. De specialisten van Screen4Seasons als Paul Barendse en Ron Groenewald zijn nog steeds in beeld”, zegt Gerdo.

Doek en Draad gaat nu internationaal te werk onder de naam Screen4Seasons, een Engelse naam die ze dus al tot hun beschikking hadden. “Eigenlijk zijn we op de Nederlandse markt georiënteerd, en die naam Screen4Seasons hadden we nog, en met Doek en Draad kan je natuurlijk geen kant op in het Engels. Daarom hebben we Screen4Seasons nieuw leven in geblazen, want het is natuurlijk wel gewoon een hele mooie naam,” zegt Gerdo.

Onder de nieuwe internationale naam zal Doek en Draad werken aan de volgende projecten in Amerika en Canada, en verder gaan met het pionieren met de spouwschermen in Canadese en Amerikaanse markt. De tijd zal leren hoever Screen4Seasons zal gaan in deze markt, maar een ding is duidelijk, de missie die Cees zo veel jaar geleden heeft opgezet voor het bedrijf zal doorgezet worden in deze nieuwe markt.


Voor meer informatie:
Gerdo Wennekers
Doek en Draad                                       Buijs Ballotstraat 6
2693 BE, 's-Gravenzande
info@doekendraad.nl 
www.doekendraad.nl

Screen4seasons
info@screen4seasons.nl 
www.screen4seasons.nl