Nieuwe zuiveringsinstallatie op BZG-lijst

Het bedrijf Wa-so uit America is een bedrijf dat afvalwater met gewasbeschermingsmiddelen zuivert voor derden. Het bedrijf maakt daarvoor gebruik van een zuiveringsinstallatie die op de BZG-lijst staat. Van de gebruikte BZG-installatie is aangetoond dat, indien deze wordt toegepast bij de onderzochte specificaties en instellingen, ten minste 95% zuiveringsrendement wordt behaald.

Omdat het bedrijf afvalwater voor derden zuivert, is de zuivering opgenomen in de lijst met mobiele zuiveringen/zuiveren voor derden (Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw). Voor aanvullende informatie met betrekking tot de zuivering Wa-so wordt in dit bericht van Glastuinbouw Waterproof verwezen naar het informatieblad dat bij de BZG-lijst is gevoegd. Meerdere typen afvalwater
Om het zuiveringsrendement te garanderen wordt door Wa-so een HZ-PRO -2 BZG installatie van Hortizone gebruikt. Het water dient vooraf aan zuivering te worden gefiltreerd (poriegrootte 50-60 um). Dit wordt gedaan met papierbandfilter waardoor er geen sprake is van filterspoelwater. Gebruikte filters worden met het afval afgevoerd.
Op het bedrijf worden meerdere typen afvalwater met dezelfde zuivering gezuiverd. Vermenging van aangevoerd water wordt voorkomen door de eerste, tweede en derde buffer silo’s leeg te maken alvorens er water wordt aangewend. Hiervoor wordt een controlelijst gebruikt waar onder andere het leegmaken van de silo’s en controleren cruciale parameters op staat. Op deze manier wordt geborgd dat het water niet vermengd raakt.

De volledige BZG-lijst is hier te vinden. 

Bron: Glastuinbouw Waterproof


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven