snijbloemen op niveau, buitengoed kampt met overaanbod

Actuele marktsituatie beïnvloedt 2e kwartaal 2022 bij Veiling Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas heeft in de eerste helft van 2022 een productomzet van 238 miljoen euro gerealiseerd, wat een lichte daling ten opzichte van het vorig jaar betekent. Naast het tekort aan geschoolde arbeidskrachten wordt de huidige marktsituatie ook door kostenstijgingen op diverse gebieden, bijvoorbeeld in de energiesector, beïnvloed.

Ontwikkelingen bij snijbloemen en potplanten
De marktsituatie voor snijbloemen was in het 2e kwartaal goed en de aantallen lagen op het niveau van het voorgaande jaar.
Voor potplanten, vooral voor het seizoensassortiment perk- en balkonplanten, vaste planten en boomkwekerijproducten, blijft de situatie gespannen. In verband met de marktsituatie eind mei is de maatregel genomen dat outdoor potplanten voorlopig alleen in A1-kwaliteit mogen worden aangevoerd, om een overaanbod te voorkomen. De verkoop van indoor producten daarentegen bleef stabiel.

Meer nieuws: Activering nieuwe klantenportaal -
Eind juni is met succes het nieuwe klantenportaal geactiveerd. Klanten hebben hierbij toegang tot klokvoorverkoop en de webshop en hoeven nu nog maar één keer in te loggen. Bovendien kan hier het transactieoverzicht worden bekeken. Ook na deze uitrol worden de functies nog voortdurend geoptimaliseerd, zodat klanten sneller en doelgerichter kunnen werken.

- en Fairtrade-gecertificeerd
Begin juni werd Veiling Rhein-Maas door de certificeringsorganisatie Flocert officieel Fairtrade gecertificeerd. Veiling Rhein-Maas is daardoor op dit moment de enige bloemen- en plantenveiling die Fairtrade-producten in vakhandelskwaliteit aanbiedt. Momenteel worden op de marktplaats rozen aangeboden die overeenkomstig de Fairtrade-criteria zijn geproduceerd.

bron: Veiling Rhein-Maas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven