Edwin Chrispijn, Veilingmeester in Rijnburg

Van Moederdag naar Moederdag met schitterend weer

Meimaand is Moederdagmaand. Deze week is Edwin Chrispijn, veilingmeester Rijnsburg, aan het woord over de afgelopen Nederlandse Moederdag. Deze wordt tegelijk gevierd met belangrijke bloemenlanden zoals België en Duitsland. De moeders in Frankrijk, Polen en Zweden hebben het nog tegoed!  


Edwin Chrispijn geeft moeders een mooie bos bloemen

In vele landen is Moederdag al geweest en zijn vele moeders verblijd met prachtig bloemen en planten. Moeders in landen als Polen, Frankrijk en Zweden komen later aan de beurt. Tussen de Moederdagen in is het heerlijk weer en dit zie je terug in de aanvoer op de klok. Zomerse producten als bijvoorbeeld Zonnebloemen, Pioenen, Alliums en Limonium zijn met een mooi assortiment beschikbaar. Door het brede aanbod in vele soorten en kleuren kan iedere koper slagen binnen verschillende prijscategorieën.

Het tulpenaanbod neemt af en loopt op zijn einde. De kleurrijke Gerbera heeft het zwaar en staat onder druk door het grote aanbod zomergoed. Gypsophila groeit in aanbod en prijsvorming. De producten Lepidium en Craspedia krimpen in aanbod maar laten wel een stijgende prijs zien. Binnen snijbloemen totaal zie je dat de tinten roze en wit het meest in trek blijven.

Bij Kamerplanten zien we een groot aanbod met uitschieters in Pelargonium en Monstera. In verschillende variëteiten en potmaten bieden Kalanchoë-kwekers verreweg het grootste assortiment binnen deze groep. Het tuinplanten aanbod is ook volop in seizoen. De producten Pelargonum, Dianthus en Osteospermum voeren de lijst aan. Prijzen liggen bij zowel snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten lager dan vorig jaar. Uitzonderingen daargelaten uiteraard.

Opletten voor de veilingmeester
Aankomende weken richting de volgende Moederdagen is de verwachting dat de vraag zal toenemen. Op de klokken van Royal FloraHolland is een breed assortiment bloemen en planten aanwezig voor de koper. De toenemende vraag kan een positieve beweging geven op de prijsvorming. Exclusieve en beperkt beschikbare producten krijgen een extra prijs impuls.

Het wordt weer opletten voor de veilingmeester. In deze tijden is het belangrijk om als veilingmeester de bulk- en niche producten van elkaar te scheiden. Welke producten mogen wat vlotter verkocht worden en bij welke producten sta je even stil waar je een uitzonderlijke prijs kan verwachten. Een goede voorbereiding op het klokproces en productkennis is dan ook geen overbodige luxe.

Om te zorgen dat we met elkaar de bloemen weer op tijd bij de moeders krijgen, is er een vroeg veildag op maandag 23 mei.

Aankomende belangrijke dagen

  • Moederdag Polen 26 mei
  • Moederdag Frankrijk en Zweden op zondag 29 mei
  • Vroeg veildagen op 23 en 30 mei (link)

Beste kweker en koper. Dank voor het vertrouwen. Aankomende weken staan wij voor u klaar om uw producten zo goed mogelijk te vermarkten. Op de foto overhandig ik een boeket aan mijn moeder. Dik verdiend! Ik ben trots op mijn moeder en dankbaar voor wat ze allemaal voor mij betekent.

Connect to grow
U bent welkom om aan te voeren of te kopen op de klok! Neem contact op met de klantenservice van Royal FloraHolland: 088 789 89 89 en vraag naar een accountmanager of een veilingmeester.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven