Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gearbox Innovations wint themaprijs Robotisering en Datagedreven Tuinbouw

Fotoreportage: Tuinbouw Ondernemersprijs naar Wijnen Square Crops

Tholen - Wijnen Square Crops heeft de 35e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs gewonnen. Een jaar lang mogen de Limburgse paprikatelers zich ambassadeur van de tuinbouwsector noemen. De bokaal gaat aan de neus van de drie andere genomineerden, allen siertelers (Zentoo, Ovata, Niels Kreuk), voorbij. Tevens werd een themaprijs ‘Robotisering en datagedreven tuinbouw’ uitgereikt, die werd gewonnen door Gearbox Innovations. 


Van linksboven mee met de klok: Peter Wijnen wint de Tuinbouw Ondernemersprijs, volle bak, Harm van Adrichem en Simone Keijzer van Gearbox happy met de themaprijs en Jouri Schoenmaker vertelt over Pieter Pot

Klik hier voor een fotoreportage

De opkomst bij de bijeenkomst van gisteren op de Floriade in Almere deed niet onder voor de gebruikelijke belangstelling bij de uitreiking in januari in de Keukenhof. Ter lering en vermaak was Jouri Schoenmaker, oprichter van 's werelds eerste verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot, uitgenodigd. Hij vertelde hoe hij en zijn compagnon in een paar jaar tijd het idee van de melkboer van honderd jaar geleden naar het heden hebben vertaald. Oftewel, men neme een glazen pot, stopt daar om het even wat voor product in, brengt dat bij de klant en neemt een leeg exemplaar weer mee. Anders is de moderne infrastructuur met giga DC's, internet en dataverwerking, arbeidsmigranten en investeringsfondsen, factoren die zij op handige wijze naar hun hand zetten.


Wijnen Square Crops wint de Tuinbouw Ondernemersprijs 2022

Geen hulp
De prijzen werden uitgereikt door Guido Landheer, plaatsvervangend Directeur Generaal van ministerie van LNV. Dagvoorzitter Jeannette de Boer greep de mogelijkheid aan de man eens te pijlen naar de plannen van de overheid aangaande energieprijzen en -belastingen. Die zijn er niet - lastig lastig lastig, parafraseren we de heer Landheer, "de klimaattransitie weet u wel, je kunt er op macroniveau natuurlijk wel begrip voor hebben, maar ja, voor sommige sectoren valt dat wel erg rauw op hun dak, en toch, we kunnen niet iedereen compenseren".


Guido Landheer (LNV) feliciteert Simone Keijzer van Gearbox met het winnen van de themaprijs

Bijzondere vermelding
Maar verder bleef het gas, de oorlogssituatie in Oekraïne en de politiek in het algemeen op de achtergrond. Naast de grote prijs en de innovatieprijs werden Tomatoworld en Fruit Tech Campus in het zonnetje gezet. Men wilde beide partijen eren met een 'bijzondere vermelding, omdat zij zorgen voor kennisontwikkeling en een plek vormen waar jongeren en ondernemers de nieuwste innovaties ontdekken.' Omdat zij echter niet in een van de bestaande categorieën passen, gebeurde dit aldus.


Michiel van Ginkel, Rene Gommers van Tomato World en Harry Schmeitz van Fruit Tech Campus

Klik hier voor een fotoreportage