IAA-Fresh adopteert 3 reuzenbollen in bollenstreek

Donderdag 7 april zijn er drie reuzenbollen onthuld door IAA-Fresh.  De bollen zijn door IAA-Fresh geadopteerd en staan op 3 verschillende plekken in de bollenstreek. Een vierde bol wordt later deze maand onthuld en komt bij het nieuwe kantoor van IAA-Fresh in Hoofddorp te staan. 

Er worden totaal 80 van deze reuzenbollen in de bollenstreek neergezet en om al deze bollen te kunnen bewonderen worden er twee fietsroutes uitgezet. Deze fietsroutes moeten uitgroeien tot het grootste kunstwerk ter wereld. Een route van 125 km met 80 Reuze-bollen, die allemaal zijn beschilderd door kunstenaars uit de bollen-streek.

"Wij als IAA-fresh zijn blij op deze manier iets terug te geven aan de streek en het hele bloembollenvak als geheel, dat ons zoveel geeft d.m.v. de transporten door de lucht als over zee."  


Deze bol, genaamd “vrijheid”, is beschildert door Iet Langeveld uit Lisse. Op de foto van links naar rechts Peter Kales met kunstenaar Iet Langeveld en Piet Segers en Loes Beelen (sales-manager) namens IAA-Fresh 

 


Deze bol, genaamd “Personificatie van bloemen”, is beschilderd door Susanne Visser uit Lisse. Op de foto van links naar rechts: Eva Toele, Piet Segers en Loes Beelen. Deze reuzebol is geplaatst bij Verpleegkundig Kinderdagverblijf “bij de Boerderij” in Sassenheim waar Eva Toele met haar medewerkers fantastisch werk doet. Dolblij dat wij daar een reuzebol mochten plaatsen. Susanne Visser kon helaas wegens studieredenen niet bij de onthulling aanwezig zijn.

Deze bol, genaamd “Fata Normala”, is beschilderd door Wout Ruigrok uit Lisse. Op de foto van links naar rechts Piet Segers, Loes Beelen en Wout Ruigrok

Bollen in de verkoop
Er zijn 3 maten bollen: klein, middel en groot. In Lisse worden de bollen beschilderd in een oud winkelpand, waar de kleine en middelgrote bollen ook gekocht worden. Er zijn er al diverse van verkocht aan de toeristen die voorbij liepen. Ook is er nu 1 reuzenbol verkocht die naar Amerika verstuurd wordt en er staat er ook al een in België. Gisteren hebben koningin Maxima en koning Willem Alexander een kleine bol gekregen van het Gilde.

Extra informatie omtrent alle reuzebollen die reeds klaar en/of geplaatst zijn, vindt u terug op: www.gildemeestersbollenstreek.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven