Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinbouwraad verzet klok voor 7e Floriade

De Nederlandse Tuinbouwraad, met daarin Kees van Rooij, George Franke, Albert Haasnoot, Dirk Warmerdam en Jan Willem Griep,  heeft op donderdag 7 april, 7 dagen voor de opening de aftelklok van de Floriade in het centrum van Almere verzet. Met vertrouwen wordt uitgekeken naar de dag waarop de poorten van de zevende editie van de wereldtuinbouw-tentoonstelling Floriade voor een half jaar opengaat.


Kees van Rooij, George Franke, Albert Haasnoot, Dirk Warmerdam en Jan Willem Griep bij het verzetten van de klok.

Op 7 april heeft de voorzitter van de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR), Kees van Rooij, de Floriade aftelklok in het centrum van Almere verzet voor de 7e editie van de Floriade. Daarmee is de Floriade Expo 2022 zijn laatste week van voorbereiding voor de opening ingegaan. Het is geen toeval dat het geluksgetal 7 zo centraal staat in het aftellen naar die opening. Tien jaar geleden heeft de Nederlandse Tuinbouwraad uit 7 kandidaten Almere gekozen om in 2022 de Floriade te organiseren.

Er werd voor Almere gekozen omdat een bijzonder goed en degelijk uitgewerkt plan was ingediend onder de naam Growing Green Cities; een combinatie van land en water en van stad en groen. In het plan was ook duidelijk aangegeven wat er na de Floriade zou achterblijven, namelijk een prachtige groene stadswijk, waar het een genot zal zijn om in te wonen.

De tuinbouw zal in het half jaar dat Floriade open is laten zien wat zij te bieden heeft aan producten en innovaties en welke rol zij speelt in het oplossen van tal van wereldproblemen zoals klimaatsverandering, luchtkwaliteit, biodiversiteit en waterhuishouding, waarbij groen centraal staat. “Ik ben ervan overtuigd dat onze tuinbouw op een uitstekende manier voor de dag komt,” is de mening van voorzitter Kees van Rooij. “De belangstelling vanuit de tuinbouwsector is boven verwachting. Er is groot enthousiasme onder ondernemers om mee te doen. En dat is goed te zien op Floriade Expo 2022” 

Voor meer informatie: 
Floriade
https://floriade.com/nl/ 

Publicatiedatum: