Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste productie exemplaren IRISS Hortensiasorteerder dit seizoen geleverd

Hortensia’s worden binnenkort weer volop geoogst en gebost. Met de nieuwe IRISS Hortensiasorteerder gaat de verwerking een stuk eenvoudiger en sneller. Iedere werknemer kan zonder veel instructie het sorteerwerk doen, een kweker is niet meer afhankelijk van specialistische arbeidskrachten dankzij de zeer nauwkeurige automatische camera sortering.

Succesvol testjaar 2021
In het seizoen 2021 is met een prototype ervaring opgedaan. Het resultaat was erg positief. Dankzij de IRISS camerasortering kan elke medewerker zonder veel inwerktijd aan de machine werken. Alle kenmerken van de bol worden gemeten. Uiteraard de boldiameter, maar ook de rondheid en kleur. De camera beslist geheel volgens de instellingen van de gebruiker naar welke sortering de bloem gaat. Altijd dezelfde strakke bossen, dus geen discussie of twijfel meer.

Automatische lengte knipper
Niet alleen de bol, maar ook de steellengte en dikte wordt gemeten. Op basis van de ingestelde sortering worden de stelen met een automatische schaar ingekort. Dit bespaart zwaar en arbeidsintensief werk van het op lengte snijden van de bossen. Elke bloem krijgt de juiste lengte voordat de bos wordt gemaakt. Dit werkt snel en geeft een mooi eindresultaat.

Modulair en efficiënt
Met de ervaringen van het prototype is IRISS Hortensiasorteerder verder verbeterd en uitgebreid met nieuwe modules. Een snellere aanvoer wordt bereikt met een optionele oplegband voor de bloemen die automatisch de machine van bloemen voorziet. Hierdoor is de verwerkingscapaciteit verhoogd tot ca.1400 bloemen per uur. Aan de uitvoerzijde van de machine is de capaciteit te verhogen met de optionele bufferbanden.

Deze nieuwe verwerkingsmethode van Hortensia’s is voor elke kweker beschikbaar. Ook voor een klein areaal is er een eenvoudige voordelige versie van dit systeem leverbaar.

Horticontact
De eerste productie exemplaren van de IRISS Hortensiasorteerder worden dit seizoen afgeleverd. Deze nieuwe verwerkingsmethode van Hortensia’s is voor elke kweker beschikbaar. Kom naar stand J153 van de beurs Horticontact in Gorinchem. Daar kunnen de innovators van 4More Technology alles vertellen over deze nieuwe verwerkingsmachine voor Hortensia’s.

Klik hier voor meer informatie over de IRISS Hortensia.

Voor meer informatie:
4More Technology
Nijverheidstraat 10
2751 GR Moerkapelle
T: 31 (0)79 593 2121
www.4mt.nl

Publicatiedatum: