Lijnrijders ondersteunen Rozenkeuring op de Keukenhof

Rozen, sinds jaar en dag nummer één op de Internationale snijbloemenmarkt, zijn voor lijnrijders en hun klanten een onmisbaar product. Voor de Stuurgroep Lijnrijders Bedrijven (SLB), onderdeel van de VGB, is dit jaar daarom een mooi moment om de jaarlijkse rozenkeuring op de Keukenhof actief te sponsoren.

De gelegenheid liet door Corona twee jaar op zich wachten maar eindelijk gaat de Keukenhof weer open voor publiek. Ook de Rozenshow met de bijbehorende Rozenkeuring en Rozenavond kunnen daardoor weer worden georganiseerd.

"Ook Nederlandse rozentelers hebben het door de hoge gasprijzen zwaar en het aanbod uit eigen land is momenteel beperkt. Dat is voor ons een goede reden om de rozentelers een hart onder de riem te steken en ook de Rozenkeuring, belangrijk onderdeel van het netwerkmoment de Rozenavond, te ondersteunen", aldus Cees Heemskerk voorzitter van de SLB. Het publiek van Keukenhof zal van de rozenschaarste gelukkig niet al te veel merken, de medewerking van telers in het buitenland is dusdanig dat er alsnog een geslaagde Rozenshow kan worden neergezet.

De rozenkeuring wordt dit jaar uitgevoerd door zeven Rozeninkopers van een gevarieerde groep handelsbedrijven waaronder ook een extra afvaardiging van de SLB. Samen bepalen zij welke kwekers genomineerd worden voor de drie beschikbare SLB/VGB awards. Deze worden tijdens de Rozenavond uitgereikt door Jan van Dam, CEO van de Dutch Flower Group. De lijnrijders roepen iedereen die ook actief is in de rozen daarom op om donderdagavond 7 april vooral langs te komen bij dit unieke netwerkmoment op de Keukenhof.

bron: VGB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven