Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Schakelen en doorgaan"

Van crisis naar crisis en blijf dan maar eens flexibel. Stilzitten is er niet bij, schakelen en doorgaan. In onderstaande blog vertelt Veilingmeester bij Royal FloraHolland Luus Hooyman, (Veilingmeester in Aalsmeer op klok 2) over de huidige turbulente tijden en het effect ervan op de klok.

De tuinbouwbranche heeft ruime ervaring als het moet dealen met een crisis. Door de jaren heen heeft de branche haar diensten bewezen. Een mooie actie kwam van een hyacintenkweker, die bij mij aanklopte om producten te mogen veilen. De opbrengst zou voor Giro555 zijn. Presentaties in elkaar zetten, collega’s informeren, de handel op de hoogte brengen. Snel handelen dus! De week erop volgde de grote actie van Royal FloraHolland waarvoor veel kwekers producten aanvoerden. Ook dan laat de sector zien dat kwekers en kopers begaan zijn met de mensen in Oekraïne.

Afgelopen week raakte de prijsvorming toch enigszins uit balans, ondanks dat de aanvoer lager was. Naast kwekersbezoek gaan wij veilingmeesters ook graag langs bij kopers. Tijdens zo’n bezoek gaf de inkoper aan dat hij niet rouwig was om de wat gematigde prijsvorming. Dat maakt voor hem het handelen weer makkelijker, want ook bij onze kopers staan de marges onder druk.  

Nieuw seizoen
De zon laat zich weer zien, veel kwekers keken daar toch naar uit. De productie kan weer wat omhoog voor jaarrond telers (die een deel koud hebben laten liggen) en ook de nieuwe seizoenproducten kunnen wel een zonnetje gebruiken. Dit is voor de bolbloemen weer wat minder. Zodra buiten de bollenvelden weer kleur gaan tonen, wordt de animo voor tulpen, narcissen en hyacinten verlegd naar perkgoed. Het afgelopen weekend liep ik in een tuincentrum, de winkelwagentjes allemaal in gebruik en goed gevuld. Er was ook een behoorlijke extra aanvoer van bloeiende kamerplanten, waarbij de prijsvorming wel wat onder druk kwam te staan.

Nog even over afgelopen maandag, een week voor de Engelse Moederdag. Prijsvorming is voor de bloemen toch weer iets beter. Opvallend is dat de kleur roze verkozen wordt boven wit. En het aanbrekende voorjaar heeft zoals eerder genoemd een positief effect op de prijsvorming van het tuingoed.

Het mag duidelijk zijn: het nieuwe seizoen is aangebroken!

Connect to Grow
U bent welkom om aan te voeren of te kopen op de klok! Neem contact op met de klantenservice van Royal FloraHolland: 088-789 89 89 en vraag naar een accountmanager of een veilingmeester.

Publicatiedatum: