Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

‘Groen doen in de klas’ zet in op lokale verbondenheid

Het project ‘Groen doen in de klas’ gaat dit voorjaar flink inzetten op het ‘local for local principe’, zo meldt projectleider Pim van den Akker. Daarbij worden lokale bloemisten, groentewinkels, kwekers en telers ‘verbonden’ aan de scholen. “Dit om in de toekomst nog meer gastlessen te kunnen verzorgen, maar ook om de gehele uitrol en verspreiding van de leerlijn de vergoten en te versterken.”
 
Ondertussen is de leerlijn voor groep 7/8 bijna compleet. De afgelopen maanden is, met succes, hard gewerkt aan de diverse seizoensboekjes. Ook de online-omgeving is aangevuld met diverse items en thema’s die aansluiten op de werkboekjes die in de klas worden gebruikt. Alleen voor het zomerboekje moet nog een klein aantal items worden gerealiseerd.

Promotie en marketing
Het is een bekend gegeven dat het onderwijs afgelopen twee jaar flink is geraakt door de coronapandemie. Ook ‘Groen doen in de klas’ heeft daar, net als veel andere externe leerlijnen, hinder van ondervonden. Dat is met name terug te zien in de afname en het gebruik van de werkboekjes. “Scholen hebben zich met name gericht op het inhalen en inrichten van de bestaande lessen.”
Nu alles weer teruggaat naar een nieuw normaal, wordt de gelegenheid aangegrepen om weer volop promotie en marketing te doen, om de scholen voldoende te kunnen voorzien van de leerlijn ‘Groen Doen In De Klas’. Het voorjaar is daar, mede gezien eerdere ervaringen, het geschikte moment voor.

Mooier en groter
Projectleider Pim van den Akker geeft aan dat de sponsoren (waaronder Glastuinbouw Nederland), de scholen en het team van ‘Groen doen in de kas’ bezig is met een prachtig project. “Dat kan alleen nog maar mooier en groter worden.”

Broen: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: