Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse innovatie enige niet-Franse medaillewinnaar op SIVAL

Deze week was Hoogendoorn Growth Management aanwezig op de SIVAL vakbeurs voor land- en tuinbouw, in Angers, Frankrijk. Haar procescomputer IIVO werd er de enige niet-Franse winnaar van een gouden medaille. 

Met jaarlijks 700 exposanten en 26.000 professionele bezoekers, is SIVAL de vakbeurs die iedereen samenbrengt uit de wereld van de tuinbouw, wijnbouw, boomkwekerij en groenteteelt. Het is daarnaast de belangrijkste beurs voor gespecialiseerde teelten in Frankrijk, een platform voor ontmoetingen met andere spelers en uitwisseling van ideeën.


V.l.n.r.: Otto Post (Area Manager Sales bij Hoogendoorn) & Patrice Borali (van Hoogendoorn partner in Frankrijk, Squiban), Christophe Berthon (Directeur Sival).

SIVAL richt zich op de land- en tuinbouw van de toekomst, door te kijken naar de uitdagingen van morgen en in te zetten op innovatie. Een onderdeel van de jaarlijkse SIVAL beurs is de prijsuitreiking voor de meest innovatieve producten, verdeeld in de volgende categorieën: rasseninnovatie, productiemiddelen, machines en automatisering, productie oplossingen, presentatie en marketing, diensten en software, en collectieve aanpak.

Procescomputer
Hoogendoorn Growth Management heeft na de zomer van 2021 haar nieuwste innovatie, de IIVO, de procescomputer voor de tuinbouwsector, ingediend als kanshebber voor deze prijs in de categorie Machine en Automatisering. Uit alle 64 inzendingen kreeg Hoogendoorn in het najaar van 2021 te horen dat zij na de strenge selectie van de onafhankelijke voorjury met 37 genomineerden overbleven. Uiteindelijk brachten 50 experts meer dan 100 adviezen uit en werd Hoogendoorn door de vakjury gekozen als winnaar van de gouden medaille in de categorie Machine en Automatisering.

IIVO bestaat uit de allernieuwste software en hardware toepassingen. Bovendien gebruikt IIVO zijn voorspellende krachten om de ideale klimaatomstandigheden voor het gewas van de teler te creëren door sensor gegenereerde gegevens, weersvoorspellingen en in het verleden opgedane ervaringen te combineren. Het systeem reageert proactief om een stabiel en uniform groeiklimaat te handhaven, wat de opbrengst en kwaliteit van een gewas maximaliseert en zorgt voor het meest efficiënte gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Hoogendoorn voelt zich zeer vereerd en trots te kunnen aankondigen dat zij de SIVAL Angers d'Or Innovation prijs 2022 heeft ontvangen voor haar IIVO-systeem. De prijsuitreiking vond woensdag 16 maart plaats. Hoogendoorn is het enige niet-Franse bedrijf dat op SIVAL 2022 een gouden medaille wint en wil SIVAL bedanken voor de erkenning van haar innovatieve vermogen.

Voor meer informatie:
Hoogendoorn Growth Management
info@hoogendoorn.nl 
www.hoogendoorn.nl 

Publicatiedatum: