Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kaveloverdracht rozeninzendingen Floriade gerealiseerd

De Cultuurgroep voor Rozen en rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat en van de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en zomerbloemen realiseren gezamenlijk twee inzendingen op de Floriade 2022. Eén daarvan is gericht op de consumentenmarkt en één op de institutionele markt. Op vrijdag 21 januari was de officiële kaveloverdracht.

Voor de overdracht vond eerst een inspectie plaats van de percelen. Daarna tekende Hetty Crooijmans (voorzitter van de cultuurgroep onder Anthos) onder toeziend oog van Gerrit Peeters (secretaris van de LTO-cultuurgroepen) de overdracht. Tevens ontving Hetty Crooijmans van Rosalie Kambong, projectmanager deelnemers van de Floriade, de sleutels voor de elektriciteitsaansluiting en voor de wateraansluiting.

With love
Op 14 april opent de wereldtentoonstelling Floriade haar deuren. Het overgrote deel van de rozen zit in de grond, maar er moeten nog flink wat werkzaamheden worden verricht om de inzendingen definitief te maken, waaronder stellages en paden. Voor bezoekers komt informatie in de inzendingen over thema’s als biodiversiteit en klimaatbestendigheid. Met als hoofdthema ‘Roses, a jewel for your garden, with love’ en ‘Roses for sustainable green cities, with love’ moet de bezoeker worden overtuigt van het feit dat rozen in de stad van de toekomst niet mogen ontbreken in de tuin en de openbare ruimte.

Bron: Anthos

Publicatiedatum: