Geen bloemen meer voor de paus met Pasen

De gevolgen van Covid zijn voor alle nationale en internationale evenementen enorm. Ook Nederlands meest bekende internationale bloemenproject, de florale aankleding van het Sint Pietersplein in Rome met Pasen, kon in 2020 en 2021 niet worden gerealiseerd.

Covid heeft sponsoren nu doen besluiten af te zien van eerder toegezegde sponsoring. Dat maak Paul Deckers, sinds 1988 betrokken bij het project en sinds 2015 verantwoordelijk voor de hele organisatie en realisatie van de bloemversiering op het Sint Pietersplein, bekend.

foto: Paul Deckers 

Daarmee eindigt een traditie die inmiddels ruim 35 jaar bestaat. Het werd ooit geïnitieerd door de gebroeders Van der Voort in 1985, die bij het bezoek van paus Johannes Paulus II de Jaarbeurs in Utrecht in de bloemen zetten. Voor herhaling vatbaar togen de broers naar Rome om met Pasen het Sint Pietersplein op de fleuren, waarop audiënties met de paus volgden. "Bedankt voor de bloemen" werd een gevleugelde uitspraak van de Poolse paus, die wist noch vermoed zal hebben dat zijn landgenoten een steeds groter aandeel in de productie ervan voor hun rekening zouden nemen.

"De realisatie van de jaarlijkse bloemversiering, samen met mijn fantastische team, alle betrokken partijen en kwekers, zie ik als een voorrecht en eer! Ik ben dankbaar dat wij jarenlang de mogelijkheid hebben gehad de Nederlandse bloemsierkunst en sierteelt op een internationaal platform te mogen presenteren. Dat ik van Paus Franciscus in 2015 de Pauselijke onderscheiding "Bene Merenti" mocht ontvangen is voor mij de kroon op mijn werk. Zowel Paus Johannes Paulus II, Paus Benedictus XVI én Paus Franciscus spraken hun dank uit voor de bloemen uit Nederland. Dit compliment is uniek en van bijzonder grote waarde", aldus Paul Deckers in een verklaring.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven