Zuid-Holland geeft subsidie voor zonnepanelen op waterbassins

De provincie Zuid-Holland heeft eind vorig jaar besloten tot uitbreiding van de subsidieregeling Zonnig Zuid-Holland. Meerdere partijen uit de glastuinbouw maakten zich hier hard voor. Met de uitbreiding stimuleert de provincie installatie van zonnepanelen. De regeling wordt uitgebreid met subsidie voor het overdekken van waterbassins en parkeerterreinen.

Vooral dat eerste is mogelijk interessant voor glastuinbouw-ondernemers, zo stipt ook Hans van Luijk van Zon op Waterbassin op LinkedIn aan. Hij ziet in de regeling een mogelijk interessanter alternatief voor de SDE-regeling. "Deze regeling kan wel eens interessanter zijn dan de SDE-regeling en kan naast andere fiscale regelingen gebruikt gaan worden." 

Het subsidiebedrag voor zonnepanelen op hemelwaterbassins is vastgesteld op 130 euro, op parkeerterreinen is dit 150 euro per kilowattpiek. Maximaal is 100.000 euro subsidie per project beschikbaar. 


Drijvende zonnepanelen in een proefopstelling in 2018. In de jaren nadien is het snel gegaan en zie je steeds meer panelen op bassins verschijnen. Archieffoto: Groentennieuws

Alle details over de gewijzigde regeling zijn hier na te lezen in het wijzigingsbesluit. Algemene informatie over de subsidieregeling is hier na te lezen op de provinciewebsite.  


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven