Eerste exemplaren uitgereikt aan inkopers OZ-Hami

Chrysanten handboek voor 32.000 Europese bloemisten

Veel vakbeurzen en bloemistenevents gaan (weer) niet door. Om bloemisten toch te inspireren en verleiden met het rijke Nederlandse chrysantenassortiment heeft Stichting Chryson daarom het chrysanten handboek ontwikkeld. Voorzitter Jan van Ruyven overhandigde vandaag de eerste exemplaren aan de chrysanteninkopers van OZ-Hami.

Het chrysanten handboek bevat het volledige actuele Nederlandse chrysantenassortiment, waarbij de chrysanten naar behoefte van de bloemist zijn gesorteerd op kleur. De handboeken worden de komende weken rechtstreeks verstuurd naar 6.000 Duitse bloemisten, 5.000 Britse bloemisten en 3.600 bloemisten in Nederland en België. In Polen en Rusland worden respectievelijk 12.000 en 5.000 exemplaren verspreid onder bloemisten, bloemistenscholen en lokale groothandelaren.

In 2021 was OZ-Hami de grootste chrysantenleverancier voor vakhandel. Om die reden ontvingen de chrysanteninkopers Jan Koolhaas Patrick Rapmund en Henk-Jan Stolker en OZ-Hami vandaag de eerste chrysanten handboeken uit handen van Chryson voorzitter Jan van Ruyven. Ook overige exporteurs zullen op korte termijn de handboeken ontvangen.

Nieuwsgierig naar het handboek? Klik hier voor de digitale versies. Ook zijn de handboeken op te vragen bij brigitte@conceptfactory.eu

Stichting Chryson is het samenwerkingsverband tussen alle Nederlandse chrysantenkwekers en de veredelaars Armada, Dekker Chrysanten, Deliflor Chrysanten, Dümmen Orange, Floritec en Royal van Zanten. Eind 2005 is gestart met de promotiecampagne ‘Just Chrysanthemum’. Of te wel ‘Just Chrys’. Het handboek is een onderdeel van deze campagne.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven