Campagne live 24 januari

Plant Design in januari weer van start

Het Bloemenbureau Holland trapt het nieuwe jaar trapt voor kamerplanten af met Plant Design: een vervolg op de in 2020 geïntroduceerde campagne. In deze campagne leren we consumenten hoe je met planten, als mooiste levende designobject, een mooiere en gezondere leefomgeving creëert. Eind januari gaat de mediacampagne, die men in 2021 vanwege corona helaas moest annuleren, wederom van start. Naast de Masterclasses ontwikkelde men handige Plant Hack explainer video's om consumenten nog meer te inspireren.

Online Masterclasses 
Spil van de campagne zijn korte, gratis, online Masterclasses waarin inspirerende en doorgewinterde plantenexperts hun kennis delen over planten en design. Een onderwerp dat onze doelgroep enorm aanspreekt. Bovendien beoordeelden de Aesthetic Explorers de campagne in 2020 gemiddeld met een 7,3. Maar liefst 77% van de doelgroep gaf aan geïnspireerd te zijn om planten te kopen na het zien van de campagne.

Vijf Masterclasses, inclusief twee nieuwe
In deze nieuwste editie van de campagne vullen we de drie succesvolle Masterclasses uit 2020 aan met twee gloednieuwe en inspirerende Masterclasses die vanaf nu beschikbaar zijn.

De nieuwe Masterclasses:

  • The Wunderkammer zijn bloemisten en stylisten Ueli Signer en Florian Seyd. Zij beschouwen de natuur als de artiest en laten in hun Masterclass zien hoe je thuis een speciale sfeer creëert met plantencollecties. Oftewel: ‘Creëer een wonderkamer’.
  • Alexis Tricoire: ‘Werken met hoogte’ is de Masterclass van deze Franse ontwerper van planteninstallaties. In de video deelt hij tips over hoe je met planten de hoogte in kunt werken.

De bestaande Masters: 

  • Alexander Bond: Biophilic designer, vertelt je welke rol planten in je interieur/ werkomgeving hebben en hoe je de natuur dichterbij kunt brengen.
  • Philip van Traa: Medeoprichter en groenspecialist bij moss.amsterdam. vertelt ons hoe planten voor een echt wauw-effect kunnen zorgen.
  • RoCo: Twee Britse dames, Rose en Caro vertellen hoe je creatief kunt zijn met planten.

Mediacampagne
Vanaf 24 januari brengen we de Masterclasses via een mediacampagne onder de aandacht van onze doelgroep. De campagne draait op YouTube, omdat dat eerder heel succesvol bleek te zijn. In Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is media ingekocht om de Masterclasses te promoten. Ook op onze eigen socialmediakanalen geven we Plant Design ruim baan. Als onderdeel van een rijk contentdossier zijn de nieuwe en bestaande Masterclasses ook te zien op Mooiwatplantendoen.nl en haar zusterkanalen in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De campagne loopt vier weken. 

Plant hacks voor extra inspiratie
Naast de Masterclasses zijn er Plant Hack explainer video’s: deze zeven animatievideo’s geven de consument snelle en handige tips om met Plant Design aan de slag te gaan. De video’s zijn laagdrempelig, kort en passen qua uitstraling en inhoud perfect bij de doelgroep. Bekijk alle Plant Hack explainer video’s op Mooiwatplantendoen.nl.

Hele jaar aandacht voor Plant Design 
En het blijft niet bij de campagneperiode. Net als afgelopen jaar zullen we gedurende 2022 aandacht aan het thema Plant Design blijven besteden. Op onze consumentensites en social media, maar ook door samenwerkingen met interessante content partners, zowel online als offline.

Communicatie materialen
Wil je op de winkelvloer aandacht besteden aan de Masterclasses en Plant Design? Daarvoor hebben we downloadbare posters ontwikkeld in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. Mocht je interesse hebben om de Masterclasses en/of Plant Hack video’s op scherm(en) in de winkel of op kantoor af te laten spelen, neem dan contact met ons op. Het video format is ook heel geschikt voor communicatie via Facebook, Instagram, Pinterest en YouTube. Om de video’s op een website te plaatsen kun je de films vanaf YouTube embedden. 

De materialen kan men hier gratis gebruiken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven