resultaten Seed Money projecten gepresenteerd

Duurzaam bloementransport en meststoffen op basis van bioplasma

Vijftien consortia van bedrijven en kennisinstellingen hebben het afgelopen jaar via Seed Money projecten onderzocht hoe ze met een interessante business case kunnen bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van een land- of tuinbouwsysteem buiten Nederland. Op 9 december zijn de projecten online gepresenteerd.

De Topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen hebben in 2021 de oproep voor Seed Money Projecten (SMP) met elkaar georganiseerd. De projecten dienen als opstart voor internationale samenwerkingsverbanden voor het Nederlands midden- en kleinbedrijf, onder de projecten specifieke tuinbouwprojecten.

In Kenia zijn partners met elkaar aan de slag gegaan om te kijken in hoeverre een duurzaam transport van bloemen mogelijk is. In Marokko is gekeken naar geavanceerde fertigatie-oplossingen (een combinatie van water geven en bemesten) om hiermee klimaatbestendige plattelandsgebieden te creëren en in Spanje is een consortium aan de slag gegaan met een roadmap voor de introductie van meststoffen op basis van bioplasma voor de Spaanse tuinbouw.

Bron: Topsector T&U


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.