Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse bloemenpromotie in Japan via e-boek

De jaarlijkse bijeenkomst ter bevordering van de Nederlandse leliesector in Japan wordt dit jaar in een nieuwe vorm uitgevoerd, namelijk door publicatie van een e-boek. Verder is een Nederlandse prijs uitgereikt bij de Japanse grootste chrysantenwedstrijd in Osaka. Agroberichten Buitenland staat bij beide zaken stil.

Promotieboek
Het elektronische boek “Lovelily 2021-22” (134 blz.) is vanaf 12 december 2021 te koop op Amazon Kindle en andere webboekwinkels (prijs: 440 yen/ca. 3,5 euro). Het boek dient als inspiratiebron voor bloemschikken en decoratie voor etalages, geeft informatie over het proces van veredeling en bevat daarnaast een uitgebreide catalogus van de diverse lelievariëteiten.

De uitgever, Lily Promotion Japan, houdt zich bezig met de promotie van de leliesector in Japan en werkt samen met het landbouwbureau van de Nederlandse Ambassade in Tokio. Zo heeft Peter van der Vliet, de Nederlandse Ambassadeur in Japan, diverse malen netwerkbijeenkomsten van Nederlandse exporteurs, Japanse importeurs, veilingen, detailhandel en andere belanghebbenden georganiseerd.  Vorig jaar was hij gastheer van een reeks online evenementen ter gelegenheid van de doop van de nieuwe leliesoort Kodaira, genoemd naar de Japanse gouden schaatsster.

Ter gelegenheid van de publicatie hebben Peter van der Vliet, de Nederlandse Ambassadeur in Japan en Denise Lutz, Landbouwraad, een felicitatieboodschap uitgebracht.

Prijs
In Osaka werd op 5 november jl. de 38ste landelijke wedstrijd voor sierchrysanten gehouden. Elk jaar wordt daar een prijs uitgedeeld namens de Nederlandse Ambassade, naast de prijzen uit naam van Prins Takamatsu en de Japanse Premier.

In Japan wordt de chrysant gezien als een symbool van de dingen die Japanners eerbaar en dierbaar achten, en de bloemen zijn wereldwijd bekend als symbolen van Japan, samen met natuurlijk de kersenbloesem. Deze competitie vindt zijn oorsprong in 1980 en is een gezamenlijke inspanning van vertegenwoordigers van meer dan 1.000 plaatselijke chrysanten-organisaties en 150.000 kwekers van over het hele land. Hun doel is om meer aandacht te vragen voor chrysanten en om de kweekcultuur van deze bloemen de erkenning te geven die deze kunst verdient.

In totaal werden er ongeveer 300.000 reuzenchrysanten tentoongesteld. Dit jaar werd de prijs van de Nederlandse Ambassade toegekend aan de heer Shizuka Yamaguchi uit Fukui voor zijn bloemenbed.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: