Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groothandel haalt cactussen en succulenten vanuit Italië naar De Kwakel

Waar Green Collect Sales eind september dit jaar hun assortiment heeft uitgebreid met groene planten uit Spanje, kunnen klanten nu ook terecht voor cactussen en succulenten. Het bedrijf voegt een collectie arrangementen toe, die worden geproduceerd door twee toonaangevende Italiaanse kwekers, Giromagi en Zunino Cactus.

“Zo’n uitbreiding van ons assortiment komt bijna altijd voort uit de vraag de wij krijgen vanuit onze klanten” vertelt eigenaar Gerard Boerlage. “De afgelopen jaren zijn we gegroeid naar een klanten bestand van zo’n 250 exporteurs en tuincentrums. Deze groep barst natuurlijk van de kennis wanneer het gaat om interessante productgroepen uit het zuiden van Europa. Wij betrekken ze ook graag in de keuzes die we maken op het gebied van productuitbreiding en zien het dan ook echt als een samenwerking."

Giromagi
Giromagi is een cactus- en succulentenkweker uit Italië. Het heeft productieruimte van zo’n 50.000 m2 en produceert elk jaar zo’n 10 miljoen cactussen en succulenten voor de internationale markt. “Wij zullen ons in eerste instantie gaan richten op het concept met de potcovers. Deze komen in week 50 binnen” vertelt Gerard. “De grotere orders richting de retail gaan al rechtstreeks vanuit Italië. Wij zullen de daghandel orders oppakken, het geen waar we als Green Collect Sales sterk in zijn.”

Zunino Cactus
Zunino Cactus is een cactus- en succulentenkweker uit de kunstplaats Taggia. Het heeft een productieruimte van zo’n 100.000 m2 en produceert elk jaar zo’n 4 miljoen cactussen en succulenten. “Zunino Cactus stond net als ons op de trade fair Aalsmeer, begin november dit jaar. Door een klant van ons zijn we met ze gesprek geraakt” geeft Gerard aan. “Die klant gaf aan dat ze interessante producten hadden, alleen dat ze met het probleem zitten dat ze groter aantallen moeten afnemen om het naar Nederland te krijgen. Ook hier komt het daghandel verhaal weer om de hoek kijken. Een kans waar wij graag instappen."

Voor de daghandelorders zal Green Collect Sales voornamelijk cactus en succulenten arrangementen op voorraad nemen. Het aanbod van Green Collect Sales is vinden op Floriday en FloraXchange en op te vragen via [email protected] 

Voor meer informatie:
Green Collect Sales
Hoofdweg 131
1424 PE De Kwakel
[email protected] 
greencollectsales.com 

Publicatiedatum: