Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Green Collect Sales breidt assortiment uit met groene kamerplanten

Tholen - Handelskwekerij Green Collect Sales uit De Kwakel heeft een breed assortiment kruiden en mediterrane planten, maar gaat dit vanaf heden uitbreiden met groene kamerplanten. Het bedrijf voegt een collectie exclusieve variëteiten in grote potmaten toe, welke worden geproduceerd door de Spaanse kweker Palco plant - een kweker die het assortiment deels ook weer inkoopt bij lokale kwekers.

“In het voorjaar, van februari tot ongeveer eind juni, hebben we het traditioneel erg druk”, vertelt eigenaar van het bedrijf Gerard Boerlage “In het najaar vraagt de markt uiteraard om andere producten en daar stappen wij graag in met exclusieve kamerplanten. Juist ook omdat de kwekers uit het mediterraans gebied zeer goede kwaliteit kunnen leveren.”

In het verleden werkte Gerard als persoonlijk verkoper voor een aantal klanten in Spanje, Portugal en Italië. Deze kwekers keken uit naar een daghandel locatie op de veiling, en op goed moment pakte de hij de handschoen op. Na een jaar of twee een kas te hebben gehuurd in Nieuwveen, is het bedrijf nu sinds een jaar of drie gevestigd in 5000m2 kas aan de Hoofdweg in De Kwakel.

Eerste planten gearriveerd
Palco Plant is een kweker die beschikt over meerdere kwekerijen en die zich vooral heeft toegelegd op palmen en olijven. Een paar weken geleden kwam Gerard op bezoek en beklonken de partijen een samenwerking. Die is vrij eenvoudig: “Ik koop bij hem, vooral de grotere potmaten (25 cm of meer), en in het bijzonder de soorten die hier niet of nauwelijks gekweekt worden. Verleden week arriveerde de eerste lading planten (denk o.a. aan alocasias, monsteras, ficussen robusta, kentias, chamaedoreas, pachiras), vrijdag volgt de tweede."

Win-win
De locatie in De Kwakel is naar eigen zeggen top. “We hebben veel kopers in de buurt, mijn transporteur (Dobbe) rijdt dagelijks voorbij en even een karretje nasturen is vaak zo geregeld. Voor mijn klanten, voornamelijk exporteurs ben ik een uitkomst: voor 9:30 besteld is dezelfde dag nog in de box, dat is uiteraard niet mogelijk als zij de handel moeten bestellen in Spanje of Italië.

Daarnaast bieden we onze kopers een aantal diensten aan: praktisch geen risico, wij hebben de voorraad, we leveren snel, we hebben een breed assortiment exclusieve soorten en garanderen kwaliteit. Alles wat binnenkomt halen we uit de hoes, zetten we op de vloer en krijgt water, zodat een plant altijd even kan acclimatiseren.”

Green Collect Sales heeft net het vierde seizoen gedraaid en de familie Boerlage heeft de smaak te pakken. Samen met twee man personeel is het bedrijf niet groot maar groeit wel hard. "Met name de laatste twee jaar waren super, na een korte inzinking van ongeveer een week in maart vorig jaar is het eigenlijk helemaal los gegaan. Met het uitbreiden van ons assortiment met groene kamerplanten geloof ik erin dat we onze klanten een nog mooier en breder assortiment kunnen aanbieden waardoor we deze groei kunnen doorzetten."

Voor meer informatie:
Green Collect Sales
Hoofdweg 131
1424 PE De Kwakel
[email protected] 
greencollectsales.com