Wat gebeurde er allemaal in de eerste helft van maart? Hieronder een overzicht met enkele in het oog springende nieuwtjes en verhalen.

Koen Pack bestaat 25 jaar

Bij het familiebedrijf van de familie Broekhuizen in Amstelveen is het dit jaar een jubileumjaar. Het bedrijf is al sinds 1996 actief op het gebied van verpakkingen voor de bloemen- en plantenindustrie en in die periode nam het gebruik van verpakkingen als toegevoegde waarde alleen maar toe. Zeker in de sector waarin Koen Pack vooral werkzaam is: in het supermarktkanaal, bij kwekers, verpakkers, exporteurs en de traditionele groothandel.

Royal FloraHolland neemt nieuwbouw Aalsmeer in gebruik

Het vernieuwde kantoorgebouw Floradôme van Royal FloraHolland in Aalsmeer is op 2 maart 2021 in gebruik genomen. In verband met de corona-richtlijnen verrichtten David van Mechelen, CFO van Royal FloraHolland, en Steven van Schilfgaarde, CEO van Royal FloraHolland, de opening in een heel klein gezelschap.

Deconova Young Plants neemt activiteiten Dianthus Barbatus Barbarella genetica over van Evanthia

Met ingang van 1 maart 2021 neemt Deconova Young Plants, onderdeel van Armada Holding BV, de vermeerdering en verkoop activiteiten van Dianthus Barbatus Barbarella over van Evanthia.

Jamafa en DERO bundelen krachten

Robotisering maakt snijbloemenbranche handsfree

In de snijbloemenindustrie is een groeiende behoefte om arbeidsintensieve taken te automatiseren. Om aan deze behoefte invulling te geven, hebben de bedrijven Jamafa en DERO hun krachten gebundeld om zodoende specialistische kennis van snijbloemen verwerking te combineren met knowhow in het toepassen van industriële robots. Hun gezamenlijke missie? Het handsfree maken van de snijbloemen verwerking met behulp van industriële robots.

Willem van Holstein na 52 jaar met pensioen

Na 52 jaar gaat Willem van Holstein in maart officieel met pensioen en verlaat het 6-koppige management team van Holstein Flowers. Hij draagt zijn plek over aan zijn zoon Ed van Holstein. Dit betekent niet dat Willem definitief stopt met zijn werkzaamheden bij de gerberakwekerij. Hij zal zich blijven richten op de veredeling van gerbera’s binnen het bedrijf.

Barreveld breidt uit aan de Harteveldlaan te Honselersdijk

Deze week is Barreveld officieel een locatie rijker geworden en komt hiermee op vijf locaties. Met de aankoop van de nieuw locatie aan de Harteveldlaan te Honselersdijk, begeleid door Vollebregt-Barten, wordt het areaal uitgebreid van 6,8 hectare naar 9 hectare.

Aleia Roses veilt laatste stelen

Vanochtend werden voor het laatst rozen van Aleia Roses afgeslagen op de klokken in Aalsmeer. "Mocht er volgende week nog een auto komen dan verhandelen we dat", vertelt Jeffrey Leegwater, "maar in Spanje is men gestopt met het verzorgen van het gewas."

Beekenkamp slaat eerste paal nieuwe R&D Center

Op 8 maart 2021 heeft de directie van de Beekenkamp Group, samen met de Beekenkamp Plants projectgroep, de eerste paal geslagen van de nieuwe breeding locatie aan de Oranjepolder in Maasdijk. Het 'Beekenkamp Research and Development Center', zoals de nieuwe locatie gaat heten, wordt gebouwd voor Beekenkamp Plants en Deliflor met als doel het optimaliseren van onderzoek en ontwikkelingen.

Morgen blikken we terug op de tweede helft van maart 2021.