"Drukker dan anders met debiteuren"

Floridata heeft de afgelopen weken opvallend veel aanschrijvingen verstuurd in opdracht van haar deelnemers. “We zijn gewend aan een piek in het aantal aanschrijvingen na Allerzielen in november, maar dit jaar is het drukker dan anders”, aldus Wesley van den Berg, manager bij Floridata. “Nu staat de teller van dit jaar al ruim boven de 100 verzonden aanschrijvingen.”

In een aanschrijving wordt de debiteur gewaarschuwd dat Floridata andere (toekomstige) betrokken handelaren in zal lichten over de betalingsproblemen. Een debiteur kan dus niet ‘ongezien’ verzuimen te betalen. Deelnemers kunnen zelf in het Floridata portal een debiteur laten aanschrijven. 

Sinds de start van Floridata zijn er 1350 aanschrijvingen uit naam van het collectief verzonden om debiteuren aan te sporen tot betalen. Wanneer de betalingen van de aangeschreven debiteur uitblijven worden alle betrokken deelnemers (die actief leveren of recentelijk geïnformeerd hebben naar de betreffende debiteur) gewaarschuwd.

Floridata monitort momenteel het betaalgedrag van 171.000 debiteuren wereldwijd.Deelnemers kunnen potentiële en huidige klanten opvragen bij Floridata. Dit kan hen waardevolle inzichten verschaffen over de kredietwaardigheid van klanten.  

Bron: Floridata


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven