Sustainable Sourcing Scan vanaf heden toegankelijk voor álle trade en retail FSI-leden

Het aantal (inter)nationale partijen dat zich bij het Floriculture Sustainability Initiative (FSI) aansluit om transparante duurzame handel te realiseren neemt ieder jaar toe. En daarmee ook de volumes en percentages duurzaam geproduceerde en verhandelde bloemen en planten.

“Om het FSI-doel van 90% duurzame inkoop te behalen, zien wij de Sustainable Sourcing Scan (SSS) als dé tool voor onze leden om dit goed te kunnen meten, monitoren en rapporteren”, meldt Jeroen Oudheusden, Executive Officer bij het FSI.

Op verzoek van het FSI, stellen Stichting Floridata en Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB) de SSS-dienstverlening nu ter beschikking aan zowel alle FSI-leden, maar ook aan iedere handelaar of retailer, om verdere ketentransparantie te stimuleren. Zowel retailers als internationale handelaren kunnen de tool gebruiken om hun duurzame inkoop meetbaar te maken aan de hand van de FSI2025 Basket of Standards. Met de komst van de nieuwe website is er één informatieloket in de internationale sierteeltsector voor samenwerkende ketenpartijen, om duurzame inkoop van bloemen en planten meetbaar te maken.

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven